суботу, 10 червня 2017 р.

«Гуцулка Ксеня» — легендарна українська пісня-танго, яка роками не втрачає популярності.

   Та мало хто знає, що оспівують у ній не якусь вигадану Ксеню або ж збірний дівочий образ, а цілком реальну дівчинку, родом із Шешор.

Парфьон: ...создание человека - это прекрасная идея Бога, а появление человечества - это очень плохая ее реализация.

Ростислав Шпук

    В квітні-травні 2012-го, в період інтенсивного курсу стаціонарного лікування, Парфьон кілька місяців не пив. Але багато ходив. У пошуках виходу з абстиненції без втрати абстинентного стану. До мене зайшов, неправильно зібраний, як кубик Рубіка і покроплений чимось, несумісним з повітрям,- одеколоном, який не дає запаху, але ліквідує всі інші, зв'язує кисень та іонізує атмосферу, роблячи її задушливою.

Степан Хмара: ...Мусимо з усією відповідальністю усвідомити рівень цієї загрози - існування України.

   Минуло три роки, як Росія розпочала бойові дії на території України. Саме бойові дії, бо війну проти Україні вона веде з перших днів проголошення Незалежності і ніколи її не припиняла. Причому це війна неминуча, бо вона визначена політичною стратегією російського імперського безупинного експансіонізму. В Кремлі розуміють, що на заваді такої стратегії стоїть український народ. Тому українському народу Москва давно винесла вирок: "НЕТ І НЕ БИЛО!" А виконати цей вирок московські імперіалісти намагаються, шляхом руйнування української ідентичності.

У Франківську презентували унікальну кінохроніку міста, яка охопила 100 років. (+відео, +фото)

100 років на екрані.
Майже годинний фільм охоплює події від Першої світової до сучасних днів.
Як змінювався Івано-Франківськ - на кіноплівці. 

четвер, 8 червня 2017 р.

Про "медичну реформу" для "чайників" від Юрія Солов"я.

    Юрій Соловей

    Аргументи чому я "утримався" при голосуванні за медичну реформу. Перш за все хочу зазначити, що медична реформа вже давно потрібна суспільству, але за гарним словом "реформа" має бути покращення, а не погіршення життя людей. 

Через 4 місяці обіцяють запустити нову українську соцмережу "Ukrainians"

Юкреніанс
Ukrainians — українська соціальна мережа, яка запрацювала 3 червня 2017 року як нова платформа для українців. Засновником та головою сервісу є Олександра Струмчинська. Поки портал має лишень Beta-версію. Коли на сайті зареєструється 100 тисяч користувачів, розробники обіцяють відкрити нові функціонали, зокрема – повідомлення.

середу, 7 червня 2017 р.

Юрій Луценко: затримано одну з уповноважених осіб Фонду гарантування вкладів фізичних осіб

    ГПУ спільно з управлінням К СБУ сьогодні під час отримання неправомірної вигоди в сумі $5 млн затримано одну з уповноважених осіб Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, яка розробила злочинну схему вимагання та одержання хабарів від керівників банківських установ, до яких введено тимчасові адміністрації.

Мирослав Бойчук: а зняв його Тризубий Стас на прізвище Щербатих...

    Це кінопректор "Луч -2", призначенням якого є відтворення аматорської кіноплівки 8 міліметрового вітчизняного формату. 
    Він всього на 10 років молодший від мене. То вже згодом з"явилася "Русь", на якій можна було відтворити і зарубіжний варіант аматорського кіно - формату "Супер - 8". Але родзинка цієї світлини полягає в іншому.

вівторок, 6 червня 2017 р.

Мирослав Бойчук: Чому мовчить проводове радіо на День Журналіста?

   Чим більше дров - тим дальше ліс... Ні, сьогодні я не про екологію. Сьогодні я про журналістику, а точніше про її часткову відсутність... принаймні на Франківському радіопередавачі.

неділю, 4 червня 2017 р.

Зоопарки світу, де на показ виставляли людей.


6-6.jpg
    Зоопарки у многих людей вызывают смешанные чувства. С одной стороны, можно близко увидеть своих любимых животных, а с другой стороны, они живут в неволе, и это плохо. Однако, в целом, зоопарк – это приятное место. Место, где живут животные. Но разве, зоопарк с животными не единственный вид зоопарков? К сожалению, вплоть до недавнего времени были очень распространены человеческие зоопарки. Люди держались в неволе, их выставляли публике на забаву, а другие люди платили, чтобы их увидеть. Ниже вы увидите фото доказательства существования этих ужасных мест.

Мирослав Бойчук: Про те, як мої батьки відмовились від квартири "на халяву".

    На одній із презентацій старого кіно про Івано-Франківськ від Тараса Зеня, звернув увагу на сюжет 60-х років про вселення сім"ї у нову квартиру, яку держава надала їй безкоштовно.