пʼятницю, 29 вересня 2017 р.

Сергій ТРИМБАЧ: "СКОТИНЯЧЕ СТАВЛЕННЯ УРЯДУ ДО ІСТОРИЧНОЇ СПАДЩИНИ.."

Це слова О.Довженка початку 1950-х. По-іншому не скажеш, коли дізнаєшся: у Києві ЗІБРАЛИСЬ ЗНИЩИТИ (по суті справи так!) ЦЕНТРАЛЬНИЙ ДЕРЖАВНИЙ АРХІВ ЛІТЕРАТУРИ І МИСТЕЦТВА УКРАЇНИ.

четвер, 28 вересня 2017 р.

Анатолій ГОВОРАДЛО, Павло ЗІБРОВ. Про українську мову в Україні на фейсбуці.


Анатолій ГОВОРАДЛО: Я зранку так собі подумав... Це велика ілюзія, якщо хтось думає про те, що може існувати двомовна Україна!

понеділок, 25 вересня 2017 р.

Чи бачили місцеві чиновники Прикарпаття "Барви душі" людей з обмеженими можливостями? (відеосюжет)

    У 2010 році ООН прийняла Конвенцію "Про права людей з інвалідністю", в якій зобовязала всі країни Всесвітньої спільноти створити належні умови, для людей з особливими потребами, щоб вони не відчували себе другосортними у своєму суспільстві. З цього приводу в Україні прийнято багато законів і розпряджень, але чи всі вони виконуються?

Сергій Романюк: " "Ми дуже талановиті, але це по справжньому відчуємо вже на горі" - сказав не я, але не можу не погодитись з цим твердженням.

    Сергій Романюк на сторінках Фейсбуку: "Прикарпатський документаліст  Мирослав Бойчук та тележурналіст Богдан Кучер запропонували мені спробувати себе у документалістиці. Ця пропозиція зацікавила мене ще й тим, що є перспектива побувати на  презентаціях фільмів серед молоді, а заодно поспілкуватись з нею".