суботу, 29 жовтня 2016 р.

У Мексиці 300-літня мумія дівчинки ожила

    Для довідки: згідно з місцевою легендою, 300-річна мумія - це дитина на ім'я Іносенія, яку вшановували як святу мученицю. Дівчинка відвідувала католицьку школу, не дивлячись на заборону батька. Коли чоловік дізнався про це, то він убив Іносенію.

Володимир Яворівський: ми ввійшли в нову, пострадянську цивілізацію: вперше оголилося те, що було за стома замками і сейфами.

   Братове! Зафіксуйте: ми ввійшли в нову, пострадянську цивілізацію: вперше оголилося те, що було за стома замками і сейфами. Бідний український простолюд (67%), що ледве зводить кінці. У селі ще хоч курка несеться і є картопля в погрібці, а в місті - катострофа.

пʼятницю, 28 жовтня 2016 р.

Сергій ТРИМБАЧ: НЕСТРУКТОРОВАНЕ СУСПІЛЬСТВО БЕЗСИЛЕ ЩОСЬ ЗМІНИТИ В ЖИТТІ. ЩО Й ТРЕБА ВЛАДІ...

    (З виступу Сергія Тримбача (відредагованого), на з"зді кінематографістів 25 жовтня).
"На рубежі 1980-90-х раптово з"ясувалось, що громадянське суспільство, стільки років старанно витоптуване владою, постало. Бо серед асфальтованих і утрамбованих площ траплялися не виполоті і не убиті острівці, передусім творчі спілки. 

середу, 26 жовтня 2016 р.

25 жовтня 2016 року у Будинку кіно відбувся VII (XIII) позачерговий З’їзд НСКУ.

Світлини Мирослава Бойчука.

    Проведення З’їзду було зумовлене необхідністю оперативно – до кінця 2016-го – внести і зареєструвати у Міністерстві юстиції України зміни до Статуту НСКУ, привівши його у відповідність до вимог законодавства і зберігши для Спілки статус неприбуткової організації.

Сергій Тримбач: Я ПІШОВ. ОДНАЧЕ Ж НЕ ПРОЩАЮСЬ...

    Учора, 25 жовтня, на 7-му позачерговому з"їзді я склав повноваження голови Національної спілки кінематографістів України. Два терміни (більше не дозволяє статут НСКУ), з 2009-го, я керував її роботою.