вівторок, 17 березня 2020 р.

Мирослав БОЙЧУК: я ще застав...

Затерта мить з минулого століття.
Розмиті кадри, долі і думки.
Бажань і фарб вчорашнє розмаїття

Прокручую в минуле навпаки.

понеділок, 16 березня 2020 р.

Мирослав БОЙЧУК: З виходом першого випуску нічної програми "Сова" мені дуже поталанило.

    Саме цього дня у Франківську гастролювала тодішня суперзірка української популярної пісні - Андрій Миколайчук, якого частіше називали "лисий і босий". Те, що він лисий було видно всім, а ось те, що він завжди ходив босим можу засвідчити 100-процентово... Принаймні на той час, коли нам доводилось співпрацювати та спілкуватись. Навіть цього дня, коли ми проходжались 100-метрівкою, а пора тоді була вже досить морозною, він шпацерував босоніж, чим відразу привертав увагу довколишніх.

Мирослав БОЙЧУК про унікальні кінозйомки від Тризубого Стаса

    Унікальність цих кадрів потрійна: по-перше їх знімав Тризубий Стас. По-друге - на них знята мама Марії Щербатих і за сумісництвом Стасова теща, а по-третє - нині воно виглядає як зйомка у стилі АРТ з накладом видів міста Станіслав...

Мирослав БОЙЧУК про унікальні аудіоархіви

Моя давня добра знайома Ольга Фабрика робить колосальну справу: надає мені для оцифрування аудіо з архівів вишу ім. Стефаника. Це унікальні записи, здійснені студентами ще у минулому столітті. А їх вміст - народні наспіви мешканців нашого краю.

Мирослав БОЙЧУК: Ось і п'ємо невідомі речовини з білим кольором під умовною назвою "молоко"

Ці кінокадри, які я відзняв у селі Перерісль, Надвірнянського району, Івано-Франківської області для прокручування їх на тодішніх моїх дискотеках, черговий раз навели мене на не веселі думки:

Мирослав БОЙЧУК: Навіть лебеді відчули наскільки жорстокішою стала людина за останні десятиліття.

    Цю кінозйомку я здійснив у 1985 році у Франківському парку ім. Шевченка. І на ній видно як безбоязно лебеді на нашому озері допускали до себе людину за часів сересеру. Згодом франківські новини кілька разів "вибухали" звістками про вбиство паркових лебедів. Тоді - ця звістка сприймалась на рівні ядерного вибуху...

Мирослав БОЙЧУК: прийшла ідея: показувати кіно, зняте в конкретному селі і показувати його на дискотеці

    Свого часу крутив дискотеки по великих селах Івано-Франківської області. Заробляв тоді на цьому захопленні досить непогані гроші, але планку якості при цьому ніколи не опускав.
    Одного разу в голову прийшла ідея: показувати кіно, зняте в конкретному селі і показувати його на дискотеці для його ж мешканців. Задумано - зроблено.