суботу, 16 квітня 2016 р.

Що спільного у прем’єр-міністрів і шкарпеток? Тільки не подумайте, що запах...

    Кращий прем’єр-міністр України ще за часів Київської Русі пішов. Дивно, але після такої втрати у державі не оголосили триденний траур і не приспустили прапори. Більше того – я довго ходив вулицями файного міста Тернопіль і лише в одному місці почув плач. З’ясувалося, що плакали не за Яценюком – дворічний хлопчик розбив собі коліно.

“Під цев парасовлев ходили австрийскі курви, най тепер московска ходит”

    Миколайчуку тоді років 22–23 було. Він стидався брати Палагну, як жінку. І от у цьому епізоді, коли помагає їй зійти з коня, Параджанов йому: “Бери її за…” Так прямим текстом – за жіночий орган. Миколайчук аж почервонів, говорить: “Н-ну, в-ви здуріли, С-сергій Йосипович”. Він коли сердивсь, то починав заїкатись.
562077_1_w_570_lq
У карпатському селі Криворівня влітку 1964 року режисер Сергій Параджанов завершив зйомки фільму “Тіні забутих предків”. Більшість епізодичних ролей виконали місцеві гуцули

Торгувати на міському ринку мають в першу чергу українці, – Марцінків

    Міський голова Івано-Франківська відвідав центральний продуктовий ринок, де поспілкувався з власником компанії-орендаря ринку Ігорем Халамендою.

четвер, 14 квітня 2016 р.

У Івано-Франківську відбувся Всеукраїнський фестиваль творчості „З Україною в серці”



    Днями в приміщенні Івано-Франківської обласної філармонії відбувся Всеукраїнський фестиваль творчості „З Україною в серці”, у якому взяло участь понад 100 учасників з усієї країни.

У Франківську, як в Ірландії. Джон Стокс уже вісім місяців живе в Івано-Франківську (+відео)

    Він вже багато де побував, пожив у Європі, в США. Тут йому подобається найбільше, бо, каже, люди відкриті, щирі, спонтанні, мають відчуття свободи — як ірландці.

"ФРАНКІВЦІ". Випуск 10. Ярослав Хованець - шахіст зі скверу Місцкевича.

Розмова із одним з найвпізнаваніших жителів міста про те, чому почав грати в шахи в сквері Міцкевича, чому в Україні не оптимістичний гімн та про співпрацею з гуртом “Перкалаба”.

вівторок, 12 квітня 2016 р.

Іван Мефодієвич попереджає: в червні ПОП зустрінеться з Сталіним, Леніним, Брежнєвим та іншими не з світу цього.

Днями в мережу потрапило відео на якому старенький дідусь розказує, про майбутне світу, і в тому числі України. Як до цього поставитися, вирішувати Вам, але пророцтво досить цікаве, та неоднозначне.

понеділок, 11 квітня 2016 р.

Юрій Андрухович: Чому люди тікають з України

Старанні й обдаровані учні. Діти успішних і добре освічених батьків. Золотий капітал країни з назвою Україна, який з неї витік і, швидше за все, назавжди

Частина 1. Мова тіла (The Language of The Body)

    Существует сто девяносто три вида мелких и крупных обезьян. Сто девяносто два из них имеют волосяной покров. Исключение составляет голая обезьяна, именующая себя Homo sapiens (Человек разумный). Этот своеобразный и весьма процветающий вид тратит уйму времени на изучение мотивов своего поведения и столько же на то, чтобы упорно пренебрегать основными из них... Человек - чрезвычайно сильная, голосистая, предприимчивая и в высшей степени стадная обезьяна. Самое время изучить характер ее поведения. Знаменитый специалист-приматолог Десмонд Моррис рассказывает об итогах десятилетнего исследования различных аспектов стайного поведения Homo Sapiens, активно иллюстрируя свои утверждения накопленным видеоматериалом.

Студія документального кіно Мирослава Бойчука презентує: з відеоархівів ТРК "МІД"


ТРК МІД. 1998 р. Оксана Говера. Василь Ковальчук про дисидентку ОУН УПА Оксану Попович.

неділю, 10 квітня 2016 р.

Три фрагменти з життя Франківська, знятих мимохідь.

Івано-Франківськ. 6.04.2016 р.Дощ. Делікатес. Івано-Франківськ.

"...Я горджусь... своєю роботою...", "вберегли країну...", Біг вперед - зрозумів, що стоїть на місці. Міняємо шило на мило?

А.Яценюк: "Я прийняв рішення скласти повноваження Прем’єр-міністра України. 12 квітня подання буде внесено до Верховної Ради. Політична криза в державі розв’язана штучно. Бажання змінити одну особу засліпило політиків і паралізувало їхню волю до реальних змін. Процес зміни Уряду перетворився на бездумний біг на місці.