суботу, 13 травня 2017 р.

Мирослав Бойчук: Політичні граблі досі залишаються найвживанішим інструментом на політичному городі українського народу... (+відео 2003)

    Звичайні аматорські зйомки. 19 липня 2003 року... Звичайні і разом з тим унікальні. Гора Говерла рідко відчувала на своїх плечах таку навалу народу, як в той день... 

Мирослав Бойчук: пісня "Давай запалим, брате, наодинці", була написана для документального фільму "Небесна Сотня Прикарпаття"

    Диплом переможцеві 15 Міжнародного телерадіофестивалю "Прем"єра пісні", присвоїли мені як автору слів пісні "Давай запалим, брате, наодинці", написаній для документального фільму "Небесна Сотня Прикарпаття". Проходив цей телефестиваль в місті Буча - на батьківщині його засновника Миколи Гаденка  у 2015 році.

пʼятницю, 12 травня 2017 р.

До документального фільму про Параску Хому написано пісню.

Мирослав Бойчук:

    Її назва "Паперові квіти" (Світлій пам"яті Параски Хоми присвячується).
    Початковий склад виконавців пісні був не той, який на цьому відеозапису. (Відмовились від безкоштовного виконання, але я їх розумію і не ображаюсь. Таке життя).

середу, 10 травня 2017 р.

Мирослав Бойчук: ...пам"ятаю, - змушений був "покинути" нас тілом не без допомоги дужих хлопців Вишиванюка... (+відео 1993 р.)

    Свого часу "Новини" від Миколи Канішевського відкрили вікно свіжого повітря в інформаційному просторі України. Так сталось, що саме тоді закінчилась моя праця на ТБ "Канал-402" і необхідно було обирати свій подальший шлях у журналістиці. 
    Не буду вдаватись до подробиць, але мої телевізійножурналістські шляхи привели саме до Миколи. 

Мирослав Бойчук: все ще про день Перемоги... (+відео 1995 року).

    Обласні "Вісті" з "ящика" 1995 року... "Вирішується" питання відзначення дня Перемоги. Західняки, як завжди, проти святкування. Комуняк - геть! Результат пам"ятаєте.

Мирослав Бойчук: ...нашу промисловість і наше безробіття "пороблено" нашими ж язиками... (+відео)

    Оцифровуючи старі відеокасети, надибав на цікавий відеосюжет ОТБ "Галичина" про передвиборний приїзд Кучми у наші краї.
    Потрапила ця касета до мене від Бориса Голодюка. А йому, мабуть, записав хтось з працівників цього телебачення, бо на відео нема логотипу, який накладається зазвичай на трансльовану продукцію каналу. Але мова не про це.

понеділок, 8 травня 2017 р.

Про світлини під відкритим небом в емоціях автора та глядача...

Мирослав Бойчук:

    Інколи незначуща, з першого погляду, дрібничка може зробити твій день. Так сталось і сьогодні. Надибав виставку старих світлин від Ігора Роп"яника.

Оцифровано відео з"їзду родини Плав"юків. 24 серпня 2002 року.

Мирослав Бойчук.




    Нещодавно оцифрував відео, на якому відзнято з"їзд родини Плав"юків. Чесно кажучи, я тоді не знав чим знаменита ця родина. І слово "екзиль" тоді мені ні про що не говорило.

Мирослав Бойчук: "...концерт Скрипки, порівняно з шоу Тіни Кароль, був таким собі "весільно-народно-розважальним дійством". (+відео та фото)

  Світлини та зйомки  Мирослава Бойчука.

     Найперше: за хороший концерт, я особисто, вдячний в першу чергу не Тіні Кароль, а нашій поліції. На передні ряди так напирали, що лише  оперативні дії хлопців у погонах не призвели до трагедії. Я, чесно кажучи, вже склав план куди робити ноги, якщо передні ряди таки прорве. Обійшлося лише поламаною парасолею, та знівеченою паличкою для селфі..