пʼятницю, 19 травня 2017 р.

Мирослав Бойчук: про цю художницю я почув вперше з кінохроніки 1955 року (+відео 1955 р.)

   

    Кінохроніку, яку ми розмістили в цій публікації, люб"язно надав Тарас Зень. Вона старша від мене рівно на 3 роки. І хоч моє свідоме життя почалося набагато пізніше від дня виходу цієї стрічки у світ, на мене потужно війнуло з екрану тим часом, в якому довелося жити і мені. Особливо вразив перший кадр, на якому знята нинішня Сотка. Тоді по ній ще їздили машини. 

    І ще про один казус: диктор начитав "Марка Вовчка", що за правилами української мови стосується чоловічого роду. Забув, мабуть, що то жінка...

    Отож, пропоную забути про цю невеличку оказію і на кілька секунд пірнути в епоху шестидесятих і вам.

четвер, 18 травня 2017 р.

Мирослав Бойчук: я працював з першим кіномеханіком першого дитячого кінотеатру Івано-Франківська. (+відео 1959 р.)

    Відео, яке розміщене в цій публікації для мене не просто кінохроніка. Я знайомий з людиною, яка знята на цій кіноплівці. Маю на увазі маленького кіномеханіка, скріншоти якого також розміщую на цій сторінці. Всього кілька секунд мерехтливих кадрів, але для мене цей маленький проміжок часу охоплюює цілу епоху. Епоху, в якій довелось жити, творити та працювати і мені.

Мирослав Бойчук: відразу хочу попросити вибачення за не дуже літературні вислови в цьому інтервю... але продиктовані вони виключно емоціями в розмові про наболіле

    Ініціатором цього інтервю був один з ведучих, журналістів  ТРК "Карпати" Богдан Ославський. Його цікавила історія заводу "Геофізприлад" ("Промприлад").
    Звичайно ж,- розмова не обмежилась виключно цією темою, хоч і вона, попри свою географічну вузькість, охоплює цілу низку подій, історій та людей, пов"язаних з історією всього нашого краю.

середу, 17 травня 2017 р.

Мирослав Бойчук: за титрами УТ-2 виходить, що Першу премію у 1996 році отримала якась ЛижЕчко... (+відео - 1996)

   Далекий 1996 рік. "Славянський Базар" у білоруському Вітебську. Нині знана на весь світ Руслана Лижичко засвітилась тоді народною колядкою "Тиха ніч". За це виконання всі судді одноголосно виставили найвищий бал, визнавши українську співачку найкращою. Але от казус...

неділю, 14 травня 2017 р.

Мирослав Бойчук: У цьому "бородатому" сюжеті зібрався цілий букет тих, з ким довелося співпрацювати і про кого, згодом, багато чути. (+відео)


    Найперше - це ті, хто працював над сюжетом. А зробила свого часу цю добру справу Тамара Павленко, начитку якої ви чуєте за кадром.

Мирослав Бойчук: Фінал Євробачення 2017 в Києві ознаменувався черговою «задницею». Маю на увазі не виступ нашого "Оторвальда"... (+відео)

     Засвічена на весь світ задниця на Євробаченні, для мене особисто, є дуже символічним актом.  Ну по-перше,- над тою задницею висів російський кокошнік... Не зауважили? А ще - мізки ніяк не хочуть сприймати подібні розваги під час війни з тими, кого символізує той же кокошнік.