пʼятницю, 16 березня 2018 р.

Мирослав Бойчук: «Це було зовсім інше розкрадання»

Інтервю провів Богдан Ославський.  

    Мирослав Бойчук знакова постать не лише заводу «Промприлад» (чи «Геофізприлад», зважаючи на хронологію), а й франківської тележурналістики. Починав він у багатотиражці заводу, потім був двигуном заводського радіо і згадує той період, як один із найцікавіших і найбільш творчих у своєму житті. Тепер Мирослав Бойчук має студію документального кіно, в доробку якої, до речі, є фільм, створений з нагоди сторіччя «Промприладу».

середу, 14 березня 2018 р.

Ольга Богомолець: "...це співставно з геноцидом та репресіями сталінізму".

    Вимирання українців прискорюється шаленими темпами.
    З кожним роком скорочення населення в Україні прискорюється. Якщо за 2016 рік кількість населення скоротилася на 175 тисяч, то у 2017 році — вже на 198 тисяч.
Щорічно ми втрачаємо населення майже одного невеликого обласного центру, такого як Тернопіль чи Івано-Франківськ, або одразу кількох великих райцентрів — таких, як Бровари, Бориспіль та Ірпінь разом взяті.
    На 63 живонароджених в нас приходиться 100 померлих. При цьому для збереження людського потенціалу держави уряд не робить навіть необхідного мінімуму.

понеділок, 12 березня 2018 р.

Інтервю з Юрком Іздриком для док.фільму "Станіславський Феномен"

13 березня о 12.00 пряма трансляція розмови з Юрком Іздриком на Фейсбук-сторінці Мирослава Бойчука: https://www.facebook.com/BMPKINO та на сайті Громадського Інтернетбачення "ФранківськТБ": http://tv.videostudio.if.ua/
Справка: Ю́рій Рома́нович І́здрик (нар. 16 серпня 1962, Калуш, Івано-Франківська область, УРСР) — український прозаїк, поет, культуролог, автор концептуального журнального проекту «Четвер». Будемо говорити про таке культорологічне явище як "СТАНІСЛАВСЬКИЙ ФЕНОМЕН" для однойменного документального фільму.