суботу, 30 листопада 2019 р.

А чи знаєте ви?

1. Чингиз Хан умер во время секса.
2. Альберт Эйнштейн никак не мог запомнить свой номер телефона.
3. Мать Гитлера всерьез подумывала об аборте, но врач ее переубедил.

середу, 27 листопада 2019 р.

"Злились в молитві скрипка і орган..."

    У навечір’я неділі, 24 листопада, у вщент заповненому храмі Найсв. Серця Христа Чоловіколюбця і Блаж. Свмч. Григорія Хомишина, Симеона Лукача та Івана Слезюка, що по вул. Ленкавського в Івано-Франківську, відбулася прем’єра духовної органно-скрипкової музичної програми, яку підготували талановитий органіст і композитор Сергій Слижук, відома скрипалька Любов Литвинчук та поетеса Любов Гнатишин-Безрука. 

неділю, 24 листопада 2019 р.

Анатолій МАТВІЙЧУК: На зміну страшним Голодоморам початку минулого століття приходить інший геноцид - культурний, інформаційний, економічний, політичний.

    Мирослав Бойчук (відгук на публікацію у Фейсбуці):
    А ви не помітили, що під такими публікаціями як ось ця, - нема коментарів... та і лайків не дуже. Домінація раба переважає в середньостатичного українця, а у диванного (а у фейсбуці, як правило, саме такий) тимпаче! Ану розмісти голу сраку, чи цицьку... Коментарів та лайків буде стільки, що комп не встигатиме про це повідомляти... Шевченко не мав інтернету, але ще тоді, у 1846 році, висловлюючись про своє наболіле, а точніше про передачу колоністам земель Запорозької Січі після її зруйнування 1775 року військами Катерини II., мимоволі написав і про наше сьогодення. Я б лише "німоті" виправив на "москальноті": "Степи мої запродані Жидові, німоті, Сини мої на чужині, На чужій роботі. "

Проєкт ЗВЕРНЕННЯ до Ієрархій УГКЦ, РКЦ та ПЦУ в справі ВИЗНАННЯ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ 1932-1933 років БЛАЖЕННИМИ МУЧЕНИКАМИ УКРАЇНИ

    Слава Ісусу Христу!
Високопреосвященні Владики!
Голодовий Мор в Україні у 1932-1933 роках визнано наймасштабнішим актом геноциду за всю історію людства. За даними авторитетних фахівців та дослідницьких інституцій України і світу, які підкріплені численними архівними документами, у згадані роки голодом було вбито від семи до десяти мільйонів українських селян.