суботу, 8 липня 2017 р.

Роман Матіяш. Світлій, талановитій людині присвячується... ( +відео, фото )

  Мирослав Бойчук: Свого часу наші шляхи перетинались дуже часто. Особливо в часи його концертно-пісенної діяльності. Це період 1995 - 97 років. 

   "Не стало нашого Друга, люблячого Сина для Мами, прекрасного Чоловіка для Жінки і Татка для Донечки РОМАНА МАТІЯША..." написав у фейсбуці його друг та земляк Роман Вірастюк.
   Нагадую, Фантом-2 — український музичний гурт, який виник у 1996 році. Гурт складався з Романа Матіяша та Ольги Гречко. Раніше Роман разом Тарасом Пушиком був учасником гурту «Турбо-Техно-Саунд».
   У жовтні 1996 року гурт «Фантом-2» випустив свій перший альбом «Зоряні війни», який продався тиражем більше 1 млн аудіокасет. Згодом він був розтиражований компанією NAC. У 1997 році вийшов другий альбом — «Без контролю». Кліп на пісню «Двоє» неодноразово перемагав у хіт-параді «Територія А» та ін.
    У середині 90-тих вони збирали стадіони, давали по 30 концертів на місяць та виступали на одній сцені з DJ BoBo та гуртом Bad Boys Blue.   "Фантом - 2" "гудів" тоді на повну потужність.                  




  

                          Працюючи над молодіжними та розважальними програмами на ОТБ "Галичина", а згодом на ТБ "Канал-402", я не міг пройти мимо творчості цього гурту. Тож в архівах залишилося багато записів концертів та інтервю за участю Романа. На той час вони пройшли на телеекрані як "метелики-одноденки", загубившись у інформаційному просторі місцевого та всеукраїнського телебачення. Але сьогодні, працюючи над документальним фільмом про історію прикарпатської пісні, переконаний, що і цей гурт з іменем Романа Матіяша має право на те, щоб бути записаним в її найкращі сторінки.
   Домовлявся з Романом на інтервю. >     Сьогодні виймаю на світ Божий кілька маленьких уривочків з тих відеоархівів заради того, щоб пам"янути свого талановитого земляка,- співака, лікаря, бодібілдера і просто прекрасну Людину, яка пішла від нас назавжди... Спочивай з миром Друже !

****** 
ПРО НАШІ ПОСЛУГИ ЩОДО ОЦИФРУВАННЯ ТА РЕСТАВРАЦІЇ БУДЬЯКОГО ЗОБРАЖЕННЯ. САМУ ПОСЛУГУ ОЦИФРУВАННЯ ВІДЕО, КІНОПЛІВОК, ФОТО ТА АУДІО БУДЬЯКИХ ФОРМАТІВ МОЖНА ЗАМОВИТИ У НАС З БУДЬЯКОГО КУТОЧКА ЗЕМНОЇ КУЛІ . ВИКОНАННЯ ЗАМОВЛЕННЯ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ЧЕРЕЗ НОВУ ПОШТУ ПІСЛЯОПЛАТОЮ. НАША адреса. УКРАЇНА, ІВАНО-ФРАНКІВСЬК, ВУЛ. СТЕПАНА БАНДЕРИ №6. СТУДІЯ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО МИРОСЛАВА БОЙЧУКА. ТЕЛЕФОН для довідок: (+38) 050 9091572  
****** 
   
   За інформацією відомого ведучого та волонтера Олексія Мочанова, помер Роман Матіяш на 43-му році життя через проблеми з ниркою.

Інформує  GALKA.IF.UA.
   За попередньою інформацією, панихида відбудеться завтра – 9 липня- в Івано-Франківську о 19 годині. 
   Похорон пройде 10-го липня в Івано-Франківську в 11 годині.

До теми:
У середині 90-тих "Фантом-2" збирав стадіони, давав по 30 концертів на місяць та виступали на одній сцені з Діджеєм Бобо.

Франківський гурт "Фантом-2" виник у 1996-му, і пишався своїм стилем "аля" євроденс. Їх було двоє Роман Матіяш та Ольга Гречко. Пара стрімко видерлась на олімп українського шоу-бізнесу. Згодом закохані розійшлися, гурт розпався.

У середині 90-тих вони збирали стадіони, давали по 30 концертів на місяць та виступали на одній сцені з Діджеєм Бобо та групою Бед Бойз Блу.

Тепер робочий день Романа Матіаша зазвичай починається о сьомій ранку. Останні 10 років – його службові обов'язки тренувати клієнтів у спортивному клубі.

"В моєму житті тепер відсутня творчість як така. Я тепер не можу сказати, що я творча людина", - стверджує він.

Вони починали – 93-го року. Роман каже – натхнення їх тоді не полишало, пісні – писалися самі. Випустили два альбоми і потрапили до п'ятірки найкращих українських музичних проектів 95-го. "Фантом-2" проіснував лише два роки і зник,
немов розчинився у повітрі.

Ольга Гречко, партнерка по сцені та кохана Матіяша, поїхала з України та вже кілька років живе у Росії. Про неї він не хоче навіть згадувати.

Наразі Роман має родину і йому не подобається, коли його впізнають – каже, набридла зайва увага.

Хоча Роман і досі мріє заспівати написані пісні, які публіка ще не чула. Але повертатися у шоу-бізнес – не прагне.

Джерело: https://tsn.ua/glamur/shou-biznes/roman-matiyash-iz-fantom-2-ne-zgaduye-kolishnyu-slavu-i-lyubov.html






Немає коментарів:

Дописати коментар