середа, 7 червня 2017 р.

Мирослав Бойчук: а зняв його Тризубий Стас на прізвище Щербатих...

    Це кінопректор "Луч -2", призначенням якого є відтворення аматорської кіноплівки 8 міліметрового вітчизняного формату. 
    Він всього на 10 років молодший від мене. То вже згодом з"явилася "Русь", на якій можна було відтворити і зарубіжний варіант аматорського кіно - формату "Супер - 8". Але родзинка цієї світлини полягає в іншому.


    Вже й не пам"ятаю звідки цей апарат у мене. Швидше всього, його залишив хтось із замовників за знижку в оплаті за оцифрування кіноплівки.
    Скажу чесно,- такі замовлення для мене є найприємнішими з кількох причин: по-перше - це завжди цікаво. Є можливість пірнути у ті роки, які об"єднані одним-єдиним словом: "молодість". Інколи на кадрах можуть вигулькнути знайомі обличчя. Я вже не кажу про кікокадри з видами рідного міста. Навіть, здавалось би, банальні зйомки весілля є цікавими з огляду тих обрядів, які існували в РАГСаг з радянських часів.
    По-друге: на кожній такій кіноплівці завжди знайдеться щось таке, що може пригодитись в подальшому при створенні документального фільму.
    По-третє: бачити очі замовника, які  вперше за десятиліття (а інколи взагалі вперше в житті) переглядають дорогі їх душі і серцю живі зйомки - це щось неймовірне. ТОму найприємнішими хвилинами є ті, коли демонструю уривки вже готового змонтованого матеріалу.
    Ну і не остання справа - за цю роботу щей платять гроші...
    Отож цей апатат я теж класифікую, як своєрідну "Машину часу". Не вірите, що воно так і є? Тоді перегляньте хоча б ось це кіно. На ньому весілля, яке відбулось 17 травня 1986 року в Івано-Франківську. Цікавими ці зйомки є ще й тим, що зняв їх Тризубий Стас на прізвище Щербатих.

Немає коментарів:

Дописати коментар