суботу, 18 листопада 2017 р.

Мирослав Бойчук: востаннє бачились з Василем Пилип"юком на фотосесії з Богданом Кучером.

    Сесія відбувалась 20 червня на Крилоських краєвидах, що на Івано-Франківщині. Приїхав туди Василь Васильович не сам - з учнями, а точніше з чарівними ученицями. Бідкався, що поспішав і порушив правила дорожнього руху. Показував квитанцію про оплату штрафу. Тодіж я записав з фотохудожником невеличке інтервю про Богдана Кучера, адже цих двох особистостей зв"язує давня дружба. Як виявилося вчасно записав... Сьогодні було б уже пізно...

пʼятницю, 17 листопада 2017 р.

Всесвітньовідомі хіти Едіт Піаф написані франківчанином

Шарль де Ґолль, який 1966 року відвідав Москву, заходив до Кремля під звуки “Padam… Padam”

На світлині: Меморіальна дошка в місті Вюрцбург (Баварія) на будинку 6 по вулиці Wolfhartsgasse, де Натан Гланцберг жив в дитинстві і юності до від'їзду в Аахен.
Вам щось відомо про Норберта Ґланцберґа?

середу, 15 листопада 2017 р.

Презентуємо: Анастасія Чубінська - дипломант 25-ого Міжнародного фестивалю молодих виконавців сучасної української пісні «Молода Галичина 2017»

    На Івано-Франківському телевізійному каналі "Карпати" вийшла у світ чергова авторська програма Богдана Кучера "Говорить Івано-Франківськ". ЇЇ гостями були молода Львівська співачка Анастасія Чубінська, а також її вчителі та наставники Мар"ян Шуневич, Любов Клопотовська та Світлана Карпович. 
А головною героїнею розмови була, звичайно ж, її величність Пісня.

вівторок, 14 листопада 2017 р.

"Заслужений артист України" для Володимира Куртяка, в якого вдало поєдналися здібності поета, письменника, композитора і співака

    Днями прикарпатському композитору Володимиру Куртяку, автору багатьох відомих пісень, зокрема популярної пісні «Мій рідний край», яку люблять і співають не тільки в Україні, але й за кордоном та яка стала пісенною візитівкою співачки Світлани Весни указом Президента України присвоїли звання заслуженого артиста України. Свою творчу діяльність Володимир Куртяк розпочав у 1999 році, створивши мистецьку студію «Дзвони Прикарпаття», яка стала осередком талановитої молоді нашого краю.

неділю, 12 листопада 2017 р.

Василь Юрійович Гук: "Я все віддав тобі, Україно"

"Відійшов у вічність Василь Юрійович Гук. Це наш краєзнавець, історик та педагог, є автором 4 книг. За свою проукраїську позицію пан Василь був репресований радянською владою. Вічна пам‘ять цій світлій людині та співчуття рідним і близьким", - про це написав у Фейсбуці міський голова Руслан Марцінків.

Мирослав Бойчук. Часто буває так: шукаєш одне, а знаходиш зовсім інше. Зібров, Кудлай, Кобилянська, Хома, Братущик, Тищенко, Петриненко...



  Зімною таке трапляється, практично завжди, коли пірнаю у свої відеоархіви, вишуковуючи щось до проектів, над якими працюю.