суботу, 3 квітня 2021 р.

Цікаве звідусіль: Народний секс. Сороміцький фольклор XIX століття. (Публікація не для дітей)


     Українська фольклорна спадщина приховує у собі багато вогкого, слизького, еротичного. Все те, що в «пристойному товаристві» вважали недопустимим, буйно розцвітало серед простого народу.

Приставив до скроні пістолет і наказав: "Ану, негіднику, пішли до начальства"

 


   
— В умовах війни виросло нове покоління військових. Це гарантія того, що ­2014-й в Україні ніколи не повториться, — каже львівський письменник і журналіст Богдан Кушнір, 63 роки. У київському видавництві "Ярославів Вал" випустили його детективний роман "Блондинка для олігарха".

вівторок, 30 березня 2021 р.

Юліан ЯКОВИНА: Зміст та мрія усього мого життя! Наш здобуток - Івано Франківська обласна організація "Івано-Франківський осередок Національної спілки кінематографістів України"!


Нам виповнилося- 23 роки, вітаю!

( На світлинах: операторсько-режисерський відділок Осередку)...
Шановні колеги!
Рівно 23 роки від сьогодні, за сприяння Національної спілки кінематографістів України, з Божої ласки, мені вдалося створити, спільно з вами, професійну-першу на Прикарпатті кінематографічну обласну організацію: "Івано-Франківський осередок НСКУ",якій сьогодні виповнюється-23 роки творчої діяльності! Пригадую перші наші завдання зі створених нами регіональних програм розвитку кінематографа нашого міста, регіону: кінодокументалістика, кінодраматургія, ігрове кіно, кіноакторська діяльність, дитячо- юнацьке,молодіжне кіновідеомистецтво (молодіжні студії, гуртки)... Приємно, що нас шанують, люблять, знають і не тільки в Україні! ...

Ігор ПЕЛЕХАТИЙ: МОЄ СЛУЖІННЯ у "НОВІЙ ЗОРІ" (Продовження - 8)


 Історія творення католицької преси в Україні з перших уст.
Частина - 8

Цими днями минає 30 років тому, відколи вийшов у світ перший номер відродженої греко-католицької газети "Нова Зоря", безпосереднім творцем якої з благословення св. п. Єпископа Софрона Дмитерка ЧСВВ, Ординарія Івано-Франківського УГКЦ випала честь стати мені.

Андрій Назаренко: Думки про Івано-Франківський "Дністер"


У Венеційські хартії є чудовий рядок: «Утилітарне використання нерухомих історичних пам’яток сприяє їх охороні». Іншими словами, якщо будинок використовується — він зберігається. Якщо не використовується — руйнується. Логічно. На цій фразі можна було б подякувати власникам за реставрацію і розійтись. Якби не продовження: «… таке використання бажане, але без зміни архітектурної структури та декору споруди. Тільки в рамках цих обмежень можуть бути дозволені зміни, яких вимагає еволюція звичаїв і побуту».

понеділок, 29 березня 2021 р.

Ігор ПЕЛЕХАТИЙ: МОЄ СЛУЖІННЯ у "НОВІЙ ЗОРІ" (Продовження - 7)


Історія творення католицької преси в Україні з перших уст.

Частина - 7

Цими днями минає 30 років тому, відколи вийшов у світ перший номер відродженої греко-католицької газети "Нова Зоря", безпосереднім творцем якої з благословення св. п. Єпископа Софрона Дмитерка ЧСВВ, Ординарія Івано-Франківського УГКЦ випала честь стати мені.

Ігор ПЕЛЕХАТИЙ: МОЄ СЛУЖІННЯ у "НОВІЙ ЗОРІ" (Продовження - 5, 6)


Історія творення католицької преси в Україні з перших уст.

Частина - 5
У ці останні березневі дні 2021-го минає 30 років, відколи почалася нова історія відродженої газети, а пізніше – й видавництва «Нова Зоря», безпосереднім творцем яких з благословення св. п. Єпископа Софрона Дмитерка ЧСВВ, Ординарія Івано-Франківського УГКЦ випала честь стати мені...

Ігор ПЕЛЕХАТИЙ: МОЄ СЛУЖІННЯ у "НОВІЙ ЗОРІ" (Продовження - 3, 4)


Історія творення католицької преси в Україні з перших уст

Частина - 3
В «Західному Кур’єрі» мій трудовий стаж склав лише 10 місяців (липень 1990 - травень 1991), але це був надзвичайний репортерський досвід: вже в перших номерах був розміщений мій велетенський фоторепортаж про святкування 500-річчя Українського Козацтва, під час котрого велелюдний здвиг івано-франківців із синьо-жовтими прапорами впродовж двох тижнів на кільканадцяти автобусах здійснив національно-просвітницький рейд Хмельниччиною, Вінничиною, Черкащиною, Київщиною, Таврією і Запоріжжям, кульмінацією якого стало грандіозне віче на околиці Нікополя біля могили легендарного січового отамана Івана Сірка.