суботу, 4 червня 2016 р.

Заступник губернатора, порівняно з Іншими - мілка сошка... А що ж тоді твориться у крупнішої риби?

Мережа тунелів і злитки золота: шокуючі знахідки під будинком Героя України (ФОТО)
У соціальних мережах здивувалися звістці про те, що при обшуках у першого заступника губернатора Миколаївської області, героя України, спійманого на хабарі в 90 тисяч доларів, у його будинку знайшли мережу тунелів, де знаходилися цінності та документи.

Помер Мохаммед Алі

У віці 74 років у одній з лікарень міста Фінікс, що в штаті Арізона, пішов із життя відомий у минулому боксер Мохаммед Алі.

пʼятницю, 3 червня 2016 р.

Рада провалила голосування за квоти на радіостанціях


Фото myprofit.com.ua
Верховна Рада з чотирьох спроб не змогла ухвалити за основу жоден з двох представлених законопроектів про україномовні квоти для пісень на радіо.
Обидва документи — №3822 та альтернативний №3822-1 було повернуто у комітет свободи слова та інформаційної політики. Верховна Рада з чотирьох спроб не змогла ухвалити за основу жоден з двох представлених законопроектів про україномовні квоти для пісень на радіо.

Жанна Боднарук: Зі словами вдячності організаторам Хорової асамблеї

        Жанна Боднарук:
"Зі словами вдячності організаторам Хорової асамблеї виступила я і прочитала віршовані рядки, які присвятив Любомиру Боднаруку Мирослав Бойчук, Коли дізнався про те, що в Чернігові з'явилась вулиця (і провулок) Любомира Боднарука замість Дзержинського. За це панові Мирославу особлива подяка!"

Ivan Lenyo: Я не знаю як і чим людству відгукнуться одностатеві "сім'ї"

    Просять дати свій коментар з приводу майбутнього проведення в Києві гей параду. Не просте завдання. Багато кутів зору. Спробую.

четвер, 2 червня 2016 р.

За крок до сповіді, або останні дні Івана Франка

Іван Франко, Львів 1913 рікІван Франко, Львів 1913 рік.

Був травень 1916-го року. Весна вже буяла на повну, даруючи радість від тепла, сонця та квіткових ароматів. А в своєму будинку на вул. Понінського, 4а лежав хворий та втомлений від страждань Іван Франко. Доля ніколи не пестила поета, посилаючи непрості випробування: смерть батьків в дитинстві, кілька арештів, розлука з першим і, вочевидь, найсильнішим коханням, осуд і переслідування з боку влади та деякої частини суспільства, і наостанок – важка хвороба, яка завдавала поетові невимовних мук. І навіть  перед смертю доля знову не зглянулася над ним. В ці важкі травневі дні, коли так потрібна підтримка найрідніших людей – їх не було поряд.

Івано-Франківський міський суд обрав міру запобіжного заходу ґвалтівнику, який раніше був засуджений до вищої міри покарання

   В четвер, 02 червня, 2016 року, до Івано-Франківського міського суду було доставлено раніше неодноразово судимого жителя Тлумацького району, 1960 року народження, якого підозрюють у вчинені злочину передбаченого ч. 2 ст 152 Кримінального кодексу України (зґвалтування вчинене повторно).

середу, 1 червня 2016 р.

Вікторія Харандюк: Літературний захід присвячений 160-ій річниці з дня народження та 100-ій річниці з дня смерті Івана Яковича Франка.

   
Вчора, 31 травня, під керівництвом кафедри перекладу та філології Івано-Франківського університету права імені Короля Данила Галицького відбувався круглий стіл присвячений 160-ій річниці з дня народження та 100-ій річниці з дня смерті Івана Яковича Франка.

Ярослав Грицак: Українцям прийшов час готувати новий Майдан

Ярослав Грицак Ярослав Грицак Історик, публіцист, професор Українського Католицького університету.

    Настав час припинити боятися нового Майдану, почавши свідомо його готувати. І ось чому
Новий привид ходить Україною – привид нового Майдану. Кажуть, що він може стати катастрофою для України – перевести її зі статусу fragile state (крихкої держави) у failed state (держави, яка не вдалася). Це якраз те, на що розраховує Путін. І саме тому уникнути подібного сценарію треба за всяку ціну.

Пласт Івано-Франківська відзначив День Героїв

    У Івано-Франківську, в останню неділю весни, 29-го травня, Національна скаутська організація України традиційно відзначила «Свято Героїв», в якому взяло участь близько 85 місцевих пластунів.

понеділок, 30 травня 2016 р.

Myroslav Koshyk: Правдива історія про мову.

Myroslav Koshyk

    Сигаретний кіоск біля "Гартенбергів". Оточили його араби і балакають кривенькою маскальською з продавчинею. 

Andriy Senchenko: ПРАВЛЕНИЕ ПОРОШЕНКО, КАК ВЫЗОВ ДЛЯ УКРАИНЫ

Andriy Senchenko
 
    Как это не удивительно, но воюющая Украина оказалась перед вызовами, обусловленными не только и не столько вооруженной агрессией Российской Федерации, сколько действиями Президента Украины Петра Порошенко.