неділя, 27 березня 2016 р.

Євгенія Чуприна:... Може, саме на цьому етапі ми помилилися, що вийшли на Майдан?


     Люди, котрі стояли на Майдані, а тепер розчаровані, просто забули, за що саме вони туди вийшли. Тепер їм здається, що - за україномовну філію Едему в усьому світі. А тоді вийшли за принципи. Давайте ще раз згадаємо, як це було.

    Купка людей зібралась, обурена непідписанням угоди з ЄС і що країна взяла курс на повернення до імперії. Їм не треба було збиратися? Ну, припустимо, не треба. Але їх побили, жорстоко, самовпевнено, ні за що. То нехай? Не треба було обурюватися? Не треба було вимагати, щоби влада, яка це припустила, пішла геть? Може, саме на цьому етапі ми помилилися, що вийшли на Майдан? Чи ми даремно вдягли каструлі на голови, коли був прийнятий закон, що не можна носити шоломи? Треба було зважити, що беркутові незручно нас бити по голові, коли на ній щось вдягнене? Треба було наввипередки забігти до ментовозів, як хіпі? Коли людина відстоює свою гідність, то вона не може очікувати, що з цього вийде ще й якийсь зиск.

З коментарів:

Anton Krivchenko Ви зараз зачепили, як на мене, неймовірно важливу тему, пані Євгенія. Це те, що суспільство має відрефлексувати якомога ширше. Що це було? Навіщо? Що змінилося в результаті, якщо щось змінилося? І відповіді на всі ці питання дозволять кожному точно сформулювати для себе що робити далі.

Немає коментарів:

Дописати коментар