понеділок, 24 квітня 2017 р.

Мирослав Бойчук: Тема Страусів в Україні починалась не з Януковича. Принаймні для мене.

   Історія така: В останні дні лютого 2003 року на Прикарпатті проходила конференція цементновиробників України. На другий день форуму її учасникам було організовано поїздку-екскурсію на Ямницький Цементношиферний завод, який на той час був одним із передових підприємств України у своїй галузі. 

   Екскурсію проводив директор підприємства Микола Васильович Круць особисто. Після ознайомлення з підроздами цементного виробництва поїхали на страусину ферму.

   Незадовго до цього форуму я вже був тут. Знімав документальний фільм до 40-річчя Цементношиферного. Тоді мене пустили всередину ферми і навіть у інкубатор, але це вже інша історія... а в цій публікації пропонуємо невеличкий відеозапис з чорнових зйомок саме лютневої події.
     
   Всіх присутніх (і мене в тому числі) вразила спроможність цих птахів добре почувати себе протягом всієї української зими, з її морозами та снігами. До того часу , я особисто, був переконаний, що страус - це виключно теплолюбива тварина. А ще одною цікавинкою виявилась їх допитливість, особливо до предметів, які виблискують.
   Тож "цвяхом" програми стала демонстрація саме цієї якості крилатих "туземців". Микола Васильович дозволив тоді поклювати їм власного годинника, що і вдалось зафіксовати на відеокамеру.
   ...Хтозна, можливо саме ця екскурсія запам"яталась комусь із тодішніх екскурсантів і він, згодом, підказав Януковичу ідею про страусину ферму.

   Конференція цементовиробників України. Екскурсія на страусину ферму. 
Відеоархіви Студії документального кіно Мирослава Бойчука. 
Ямниця. 27.02.2003

Немає коментарів:

Дописати коментар