пʼятниця, 17 червня 2016 р.

Через рік Диплом прийшов до переможця. Наш краянин Мирослав Бойчук став переможцем Міжнародного телерадіофестивалю -конкурсу "Прем"єра Пісні" (+відео)

Юліан ЯКОВИНА - голова Івано-Франківського осередку Національної Спілки Кінематографістів України інформує:
     Пісня "Небесній Сотні низько я вклонюся" (Автор - виконавець Олександр Тищенко, слова Мирослава Бойчука), написана для документального фільму "Небесна Сотня Прикарпаття" з циклу "Розстріляна весна", перемогла на П’ятнадцятому Міжнародному телерадіофестивалі
"Прем"єра пісні - 2015". Конкурс завершився 8 травня 2015 в місті Буча.

    Здавалось би - це дещо застаріла новина. Адже подія відбулась ще рік тому. Але факти говорять про протилежне. Річ у тім, що нагорода прийшла на адресу переможця аж через рік. Не буду вдаватись до подробиць та причин такого довгого шляху, бо вони немають особливого значення. Важливішим є сам факт: перемога нашого краянина у престижному Міжнародному конкурсі, в якому брало участь кілька десятків знаних не тільки в Україні музикантів, в тому числі і такі "динозаври" пісенної творчості як вокальний квартет "Гетьман", Анатолій Матвійчук,  Алла Попова. 
    Мирослав дізнався про перемогу ввечері відразу після фінального концерту з телефонної розмови з Анатолієм Матвійчуком. Згодом цю інформацію підтвердив і сам виконавець пісні та автор музики  - Заслужений артист України Олександр Тищенко.

    На цьому відео уривок з концерту "Прем"єра Пісні 2015" з піснею - переможцем.


    Доречі, цікава історія створення цієї пісні. Ідея належить відомому українському композитору Володимиру Домшинському. Через сімейні обставини він не зміг втілити свою задумку у музичний твір.

    Тож Мирослав розмістив текст пісні у Фейсбуці. Через кілька хвилин відбулась захоплююча і емоційна розмова з її майбутнім виконавцем, який в цю ж ніч написав і записав музику до слів на власній києвській студії. Оранжування теж творилось на одному диханні.
    Цікаво, що звуки дзвону, якими починається та закінчуеться пісня, взяті з "живого" відео, відзнятого під час буремних подій Революції Гідності у Києві.
    Тож на ранок пісня була практично готова, а через два тижні вона вже звучала на прем"єрі фільму перед майже тисячною аудиторією прикарпатців.
    Вражає той факт, що пісню "Небесній Сотні низько я вклонюся" (на конкурсі її чомусь назвали "Небесна Сотня") і на прем"єрі, і під час перегляду фільму присутні слухають стоячи. Пропоную послухати цей твір і вам. Впевнений,- глибокозмістовні слова та прониклива музика не залишать вас байдужими.

Уривок з документального фільму Мирослава Бойчука "Небесна Сотня Прикарпаття".

Немає коментарів:

Дописати коментар