пʼятниця, 29 вересня 2017 р.

Сергій ТРИМБАЧ: "СКОТИНЯЧЕ СТАВЛЕННЯ УРЯДУ ДО ІСТОРИЧНОЇ СПАДЩИНИ.."

Це слова О.Довженка початку 1950-х. По-іншому не скажеш, коли дізнаєшся: у Києві ЗІБРАЛИСЬ ЗНИЩИТИ (по суті справи так!) ЦЕНТРАЛЬНИЙ ДЕРЖАВНИЙ АРХІВ ЛІТЕРАТУРИ І МИСТЕЦТВА УКРАЇНИ.

Не може бути, скажете ви! Це що, жарт? Які там жарти? 29 вересня, сьогодні закінчується дія договору оренди і Міністерство культури України та Фонд державного майна України офіційно ПОВІДОМИЛИ ПРО НЕДОЦІЛЬНІСТЬ ПРОДОВЖЕННЯ ДОГОВОРУ оренди приміщення по вул. Володимирська, 22-а, де розташований архів, у зв’язку із реставрацією. Аби архів пошвидше забрався геть. Куди? А до біса, чиновників це не обходить.
Уже й змантучили акт про аварійність приміщення. ХОЧА ЖОДНОЇ КОМІСІЇ НЕ БУЛО! А навіщо, і так усьо понятно. Особливо дирекції Національного заповідника "СОФІЯ КИЇВСЬКА", на території якого і знаходиться - у приміщенні колишньої Бурси - архів-музей.
Ви вірите, що це отакі погані злі чиновники діють? Я - не вірю. ХТОСЬ НАДТО ВПЛИВОВИЙ, зі своїми забаганками, СТОЇТЬ ЗА ТИМ, кому знадобилось старовинне приміщення. От тільки чому Мінкультури цьому потурає?? Мабуть, саме тому - треба виконати вельможну хотєлку.
Сьогодні, якраз 29-го, в архіві -музеї відбувся Круглий стіл. Я нагадав про історію бунту у Франції 1968-го року, коли тодішній міністр культури Андре Мальро спробував зняти з посади очільника Французької синематеки Анрі Ланглуа. Повстали кінематографісти, за ними студенти... Скінчилось відставкою Мальро, а Ланглуа і архів залишились.
Я ЗАКЛИКАЮ ГРОМАДУ ДО МАКСИМАЛЬНОЇ ПРОТИДІЇ! ЧИ НЕ ПОРА СПОВІСТИТИ ДЕЯКИМ ЧИНОВНИКАМ ПРО НЕДОЦІЛЬНІСТЬ ПРОДОВЖЕННЯ ЇХ ПЕРЕБУВАННЯ У ВИСОКИХ КРІСЛАХ??
СТЕЖТЕ ЗА ІНФОРМАЦІЄЮ.
Докладніше - у найближчих числах газети ДЕНЬ.
І знову - Олександр Довженко, із Щоденника: “Я зневажаю уряд України за його скотиняче ставлення до культурних пам”ятників своєї старовини. У нього немає любові до народу. Народ має багато підстав ненавидіти всіх нас за це”.

Немає коментарів:

Дописати коментар