четвер, 28 вересня 2017 р.

Анатолій ГОВОРАДЛО, Павло ЗІБРОВ. Про українську мову в Україні на фейсбуці.


Анатолій ГОВОРАДЛО: Я зранку так собі подумав... Це велика ілюзія, якщо хтось думає про те, що може існувати двомовна Україна!
Можливо десь, це можливо, але не у нас, тому що російська мова стала інструментом знищення всього українського! І якщо ми не знищимо цю мову в публічній сфері,то ми програємо! Завтра тут буде росія! (мова не йде про вживання російської в побуті). Там де в Україні з"являється в публічній сфері угорська, румунська, російська зникає все українське, вимивається укр культура! З якого дива я українець,повинен зранку до вечора слухати заїжджих Кісєльових, Ганопольських, Шустерів які є для мене ментально іншим чужеродним тілом, які нав"язують мені свої погляди на життя! Чому на ключових посадах в моїй країні мають бути інородці, які не поважають і не сприймають моєї мови і культури? Хіба їх інтелектуальний рівень дозволяє їм займати ці посади, якщо вони не здатні вивчити укр мову? Як недорозвинені інородці або недорозвинені українці, можуть керувати моєю країною? В будь якій цивілізованій країні вони б навіть посуд на кухні не мили, не володіючи мовою! В Іспанії щоб просто стати громадянином потрібно здавати серйозний екзамен не тільки на мову, а і на граматику! Якщо ми не зрозуміємо цих простих речей, то завтра ми будемо працювати на своїй укр землі на російського Івана, причому російськомовні українці будуть працювати так само як україномовні! Я за повну заборону російської мови в публічній сфері! Росіянин-це ворог,значить все російське-це вороже і шкідливе!


Маріні ПОБЄРЄЖНАЯ: Это все дурости.Родилась в Украине,живу и работаю всю жизнь в Украине,.Разговариваю на русском языке.Мне это не мешает жить и работать и общаться с людьми.Междуусобную вражду нам навязывают.Сталкивают лбами друг друга сами знаете кто,а страдают простые люди... От нас ничего не зависит вы это прекрасно знаете.

Анатолій ГОВОРАДЛО: Марина Побережная Болгари, росіяни, євреї, румуни і інші нацменшини які проживають в Україні зобов"язані володіти українською мовою, а особливо коли мова йде про держслужбовців! Молоде покоління не може отримати паспорт громадянина України, не володіючи мовою титульної нації!

Маріна ПОБЄРЄЖНАЯ: Я ничего не делю и не собираюсь.Олегархи поделили все давно.А мне надо работать чтоб прокормить свою семью,а не сидеть в интнрнете и сочинять всякие дурости кто на каком языке говорит.Помогите лучше людям с Калиновки.


Андрєй Владіміровіч ЩАПОВ: вільно володію мовою рідної країни, згоден з тим . що кожен Українець повинен знати й цінуваті Українську, але переконаний що любий прояв нетерпимості та спроба розділити людей за мовними та національними ознаками то є шлях до ворожнечі й зпустошення! мало вам прикладів з історії.?? є люди пагані а є добрі і це єдиний критерій, який може людство розділяти! не йдіть хибним шляхом!!

Анатолій ГОВОРАДЛО: Андрей Владимирович Щапов Ми знаходимось в унікальній ситуації,коли будь які шаблони чи кальки не діють!Чи можливо Ви вважаєте що ми повинні вбивати росіян на фронті, а всередені країни пестити і лілеїти їх культуру?Чи ми повинні вбивати поганих росіян а хороші можуть вбивати наших дітей?Чи можливо заради того щоб Вам було комфортно я повинен не помічати смертей моїх рідних, близьких?Ні це Вам повинно бути некомфортно в Україні бо в таке положення вас поставила саме росія,і все що з нею пов"язане є для українця ворожим!

Андрєй Владіміровіч ЩАПОВ:  Анатолій Говорадло це ви моєму брату скажіть, який брав Славянск, й батькові, який в 2014 му перший з травматологів поїхав добровільно оперувати в Маріуполь, вони як і я в побуті розмовляють російською. ви Анатолій на перший погляд розумна й чемна людина а несете якісь нісенітниці// Мені повинно бути дискомфортно в моїй рідній країні?? з чого це..??)))))) завтра я буду розмовляти виключно англійською// то й шо...??? не займайтеся дурнею. Пішіть гарні українські пісні! у вас це так добре виходить/ з Повагою.

Ігор Габа: А потрібно і просто необхідно вам, рашамовне створити мовні незручності, бо ви тоді нарешті будете говорити українською, а хто не захоче, то чемодан-вокзал-раша і все. А оце ваше "и так поймут" нехай використовується в расєї і там вас поймут, а ми не хочемо, бо через вас, рашамовні, у нас війна!!!! Геть рашу, геть русизми, геть все російське!!!!!


================

Павло Зібров: ЩОЙНО ПРОЧИТАВ --ЗГОДЕН З ДОПИСУВАЧЕМ НА ВСІ100^ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Я кілька разів пробував тонко (педагогічно) натякнути російськомовним колегам і товаришам, що треба вже якось переходити до діла, але толку мало. Тимчасово, коли треба, говорять українською. Коли бухі, або треба, бо "мова клієнта", або так по приятельськи (тисячі "або") При будь-якій нагоді вони все одно втікають у своє "комфортне" російськомовне, бо навіть в маршрутці чуєш, як людина боїться сказати "На зупинці, будь ласка!". Тому що легше пробубоніти російською, щоб не виділятись. Але найбільше бісить, коли земляки, яких ти знаєш з дитинства, переїхали до К Тому що легше пробубоніти російською, щоб не виділятись. Але найбільше бісить, коли земляки, яких ти знаєш з дитинства, переїхали до Києва і так раптом заговорили російською. Убогою, що ще гірше ніж факт переходу. Люди, які все життя казали "калідор", блять, зараз говорять російською. Який грьобаний стид. І нічого ти з ними не зробиш, бо це якісь такі паростки, які зароджуються з маленькою гідністю і самоповагою. Є або нема. Що вже казати, якщо твої вчителі, викладачі, поширюють російськомовні демотиватори щодня про любовь/брак/дєньгі та іншу херню. І ті, хто говорить про "одно-два поколения" дуже сильно помиляються. Бо вже зараз ті, хто перейшов на російську, розмовляють зі своїми дітьми російською. Мої ровесники, от що пічалька. І все це дурний чьос, про маму "росіянку" і батька українця. Чьос про "У нас все в Харькове говорят, потому и на русском". Тисячі відмазок, а віз і нині там...

Немає коментарів:

Дописати коментар