субота, 13 травня 2017 р.

Мирослав Бойчук: Політичні граблі досі залишаються найвживанішим інструментом на політичному городі українського народу... (+відео 2003)

    Звичайні аматорські зйомки. 19 липня 2003 року... Звичайні і разом з тим унікальні. Гора Говерла рідко відчувала на своїх плечах таку навалу народу, як в той день... 

    На той час це було закономірно. Бо за Ющенком тоді готова була йти чи не вся Україна... Принаймні західна - то точно... Інакше чому б пертися в таку далечінь Пономарьову? Тільки заради того, щоб заспівати гімн?
    Такої віри і довіри, мабуть, не буде вже мати жоден український президент. 
    Її (довіру) топтали починаючи з 1991... Але чим більшою була довіра, тим більшим було розчарування, коли її не оправдовували.  2004-10 роки стали піком цих двох протилежностей: довіри - розчарування.

    До чого це я? І яке відношення має це відео до всеукраїнської історичної унікальності? Відповідаю - найпряміше.
    Сьогодні на гора вже виплило багато фактів про те, чому всенародний бджоляр так і не вписав своє ім"я у книгу історії України як рятівник українського народу... Не вписав... а мав всі шанси.
    Але вже на основі і цього відео, знаючи наслідки гасел "Ющенко наш президент!", можна зробити одне всеукраїнське узагальнення: ми віримо словам і обіцянкам і дуже рідко заглядуємо у минувшину політиків обіцяльників. 
    Навіть той факт, що всі наші президенти і виконуючі їх обов”язки до незалежності України входили до лав КПРС,  а ПП був засновником партії регіонів — на жодних виборах не насторожили навіть західняків .
    Політичні граблі досі залишаються найвживанішим інструментом на політичному городі українського народу... І чи зміняться вони на вили (тільки не плутайте з Ляшківськими) та коси,- залежить виключно від нас...
    Хоча при нинішній ситуації у настроях східняків і західняків, навряд чи можливо буде побачити в цьому плані якийсь позитивний результат... Принаймні моєму поколінню - то точно.

    Тож, поки що, залишається вмикнути нижчерозміщене відео та ще раз послухати гаряче та щире на той час “Ющенко неаш президент!”, “Разом нас багато і нас не подолати!”, “Ще не вмерла України ні слава, ні воля...”, а також "Юлія Тимошенко", "Мороз", "Європейська держава" з вуст самого майбутнього гаранта... Адже на цих кадрах зафіксовано такі казково світлі хвилини щиросердечної віри у те, що ось-ось у всіх нас настане радісне, багате і щасливе майбутнє...

Немає коментарів:

Дописати коментар