середа, 10 травня 2017 р.

Мирослав Бойчук: ...пам"ятаю, - змушений був "покинути" нас тілом не без допомоги дужих хлопців Вишиванюка... (+відео 1993 р.)

    Свого часу "Новини" від Миколи Канішевського відкрили вікно свіжого повітря в інформаційному просторі України. Так сталось, що саме тоді закінчилась моя праця на ТБ "Канал-402" і необхідно було обирати свій подальший шлях у журналістиці. 
    Не буду вдаватись до подробиць, але мої телевізійножурналістські шляхи привели саме до Миколи. 


   Саме він У квітні 1993 року  створив новий перший в історії українського телебачення недержавний інформаційний проект — тижневик «Вікна».  
    Наша співпраця вилилась у кілька сюжетів від представництва на Прикарпатті, яке я очолював. Наші відео "пройшли" в трансляцію на всю Україну... 
    Потім у Канішевського почались якісь проблеми і наша співпраця "завалилась". 
    Але перед тим ми ще встигли провести незабутній форум телевізійників на Франківщині, на який з"їхались представники майже всіх телевізій України. Був і Микола з дружиною (теж тележурналісткою) та її (не впевнений) сестрою Наталією Боднарчук - вже досить відомою на той час телеведучою. Доречі, саме тоді відбулась домовленість про постачання Прикарпаття пивом "Оболонь". Адже спонсором цього форуму тележурналістів був директор заводу, де вироблялась ця марка слабоалкогольного. 

    У святкуванні тоді потужно підсобив на тойчас губернатор Прикарпаття Василь Вишиванюк. Був на святкуванні і його друг,- начальник УМВС в Івано-Франківській області Анатолій Француз. Після їх приїзду наші столи значно побагатшали на наїдки та напитки. Додалось також у культурній програмі. Навіть Француз заспівав під гітару (здається "Мурку", але я не впевнений).
    Запам"яталось також, що Микола, намагаючись не відставати у споживанні оковитої від Михайла Васильовича,  після третього повного 250-грамового гранчака, змушений був "покинути" нас тілом не без допомоги дужих хлопців Вишиванюка... Але то таке... Буває.



   Світлини, які ми подаємо в цій публікації саме з тієї події. Тоді подарував такі ж Канішевському. А от відео, можливо, не має і сам Микола. На ньому уривки чи не перших випусків "Вікон" від Канішевського. 1993 рік запису.
    Тож приємних вам спогадів, колеги.

Немає коментарів:

Дописати коментар