субота, 10 вересня 2016 р.

Мирослав Бойчук: Не дуже святково про українське свято.

Сьогодні вперше за десятки років випив хорошого вина. Пригощав Юліан Яковина,  засновник та голова Івано-Франківського осередку Національної спілки кінематографістів України, член Координаційної Ради відділень, осередків та організацій НСКУ, засновник Івано-Франківської молодіжної навчальної «Студії Кіномистецтв», Почесний член Громадської організації "Громадське Інтернетбачення Прикарпаття "ФранківськТБ", український кінооператор, український режисер, автор документальних фільмів.

     Причина - поважна. Сьогодні Де́нь украї́нського кіно́ — національне професійне свято працівників кінематографії, яке відзначається в Україні щорічно у другу суботу вересня. 

    Тож вітаємо всіх українських "кінщиків" з професійним святом. Ну і як тут без краплі дьогтю?.. На місцеводержавному рівні ніхто про нас навіть не згадав... хоча б телефоном... Ну я - то я,.. а Юліан Іванович?, а скільки в нас ще живих людей які стоять біля витоків Прикарпатського кіно?...

                                                                           А як чиновники (і від   культури теж) щодня б"ють себе в груди та клянуться, що роблять все можливе для розбудови рідної неньки... Щось схоже із долею моїх документальних та пісень: на міжнародних фестивалях та конкурсах їх визнають і відзначають серед кращих, а на місцевому рівні навіть до річниць не пропонують показати чи доробити для показу. Ось так і минули "круглі" дати Франка, Шептицького... А які ж запальні та патріотичні промови звучали біля їх пам"ятників!

На світлинах: Юліан Яковина, Мирослав Бойчук, Василь Нагірний.

Немає коментарів:

Дописати коментар