неділя, 4 вересня 2016 р.

Українські музиканти відмовились від участі в програмі “Інтера” через русифікованість телеканалу

З українського телебачення зникає українська мова, інфографіка, пісня... З цього приводу лідер групи "Козак Систем" Іван Леньо розмістив 2- промовисті фотографії, які відображають його ставлення до цієї тенденції в українському телепростолрі.

До теми:


Українські музиканти гурту “Фолькнери”, які більше року їхали на велосипедах з Києва до Австралії, розповідаючи про Україну і записуючи музику, не погодились взяти участь в програмі “Стосується кожного” телеканалу “Інтер”  через відмову ведучих провести програму українською мовою.
Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав музикант Володимир Муляр.
Ми вважаємо великою проблемою русифікованість українських ЗМІ. І те, за що ми боролись на Майдані – відродження справжньої, української України, а не культурної колонії політиків сусідньої держави – ми ніяк не змогли поєднати з участю в російськомовній програмі. Так, українською (хоч і помітно, що це не його рідна мова) ведучий програми також час від часу говорить – це чудово! Але ми вважаємо що цього замало: українські ЗМІ повинні українізуватися! Вони повинні популяризувати культуру власного народу, а мова, як відомо, є частиною культури. Таке наше переконання“, – пояснив Володимир.

Джерело: https://www.facebook.com/ivan.lenyo

До теми:
    Нова зірка у шоу-бізнесі, що спалахнула після національного відбору до Євробачення-2016, зізналась Каті Осадчій, що не має музичної освіти. Заняття музикою для неї – це спосіб допомагати людям та надихати їх. Співачка розповіла також про власне бачення стосунків України і Росії за таких складних умов.



Владимир Жиляев
Владимир Жиляев для Анатолій Паладійчук Вакарчук був у РФ... і він не відмовлявся, його перестали пускати... це не в захист пур пур, це для справедливості. І так пур-пур заробив на росіянах. А не навпаки, не дав їм заробити на собі. Я більше скажу, ми повинні по максимуму заробляти на росіянах. В ідеалі, на тому, щоб продавати послуги і товари одних росіян іншим
Анатолій Матвійчук
Анатолій Матвійчук Задача проста і зрозуміла - відірвати народ від власної пісенної традиції. Створити квазікультуру без будь-якого коріння. Одразу дві вигоди - це не має критеріїв оцінки, оскільки ні на що не спирається, це легко продається, оскільки виглядає модно. І це іде в руслі глобалізму, а отже активно впроваджується в свідомість. Але боюся, що більшості це вже не поясниш. Пізно.
 
Владимир Жиляев
Владимир Жиляев пане Матвійчук. Ви дуже зручну позицію обрали... сидіти на шиї пісенної традиції і гнівно махати пальчиками. Там айайай, там фуфуфу, а там суперпупер

Анатолій Говорадло
Анатолій Говорадло Думка А .Матвійчука особисто для мене дуже важлива,тому що це знакова постать в українській культурі з сотнями тисяч прихильників!Тому Ваша дискусія пане Жиляєв не зовсім доречна!Різні вагові категорії!Хоча Ваша думка мені теж цікава!

Немає коментарів:

Дописати коментар