пʼятниця, 9 вересня 2016 р.

Відбулась зустріч обдарованих дітей з кінорежисером, поетом - піснярем, блогером М.Бойчуком. Говорили про історію та перспективи вітчизняної кінематографії і не тільки

        Напередодні Дня українського кіно, що традиційно відзначають у другу суботу вересня в Івано-Франківській обласній бібліотеці для юнацтва, за сприяння Івано-Франківського осередку Спілки кінематографістів України і особисто його очільника Юліана Яковини, відбулась зустріч обдарованих дітей загальноосвітньої школи № 12 з членом Спілки кінематографістів України, режисером - документалістом, поетом-піснярем, блогером  Мирославом Бойчуком.
    Говорили про історію і перспективи вітчизняної кінематографії, а також про розвиток української  пісні на Прикарпатті.
    "Попри те, що сьогодні українська пісня і українське кано знаходяться в жалюгідному стані, - сказав п.Мирослав, - все ж є надія на їх відродження і подальший розвиток. Але ця надія нині лежить виключно в площині волі самих творців і українського народу, бо всі дії влади та політичних еліт тіки підтверджують думку про те, що ближчим часом українське мистецтво та українські митці нвврядчи будуть мати державну підтримку. У всякому випадку, на місцевому рівні цього, поки що, не відчувається. Тож крилатий вислів "Рятування потопаюяого спрова рук самого потопаючого" в цій царині залишається актуальним".













Фото: Євгена Мандрика.

Джерело: ОДТРК "Карпати". Лідія Середюк. http://odtrk.if.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар