понеділок, 9 травня 2016 р.

Ще раз до теми "МІСТО, ЯКОГО НЕМАЄ…"

  7-8 травня 2016 було представлено першу частину проекту Дениса Трофімова (за участі Юрія Бакая) "Місто, якого немає...". Експозиція відбулась за адресою вул. Шпитальна 5 на огорожі Палацу Потоцьких. 

   Переглядаючи виставку, мимоволі зазирнув за огорожу, на якій було розміщено світлини... Передімною відкрилась ще одна її частина, не оголошена в афішах заходу : "Палац
Потоцьких, який зникає". Захаращені стіни, вікна, лавочки... і навіть металеві заглушки на багатолітніх замках брам - ріжуть око байдужістю до історичних цінностей нашого краю. Розумію. Ця історія для влади як більмо в оці. Прибутків ніяких, лише самі затрати... Хоча, у думаючого і не жадібного до власної кишені господаря, з часом ці стіни могли б стати прибутковими. Тимпаче на День Міста. Сам із задоволенням пройшовся б палацом, щоб подивитись і послухати цікавинки з історії цієї споруди... за відповідну оплату, звичвйно ж.


   



Чому бідний - бо дурний. Чому дурний - бо бідний.

До теми:  Повномасштабно проект буде показано восени у виставковій залі Івано-Франківської обласної організації Національної спілки художників України.

Немає коментарів:

Дописати коментар