понеділок, 30 січня 2023 р.

Мирослав Бойчук: "Казочка про те, як Раїна заміж виходила".



    Жила собі одна дівчина. Назвем її Раїна. Не бідно жила, але й не багато. Батьки її не пестили, але й не розпускали. Казали, що люблять, але дівчина їх любові не відчувала. 

    І захотілось, якось, тій дівчині стати насправді щасливою, багатою, а головне - незалежною від остогидлих батьків, яких за постійну брехню та дорікання, вже встигла зненавидіти... Захотіла щоб не батьки і родина, а вона сама собі була господинею. Задумано - зроблено.

    Відокремилась Раїна від батьків у окрему кімнату, обрала собі хлопця тай вийшла за нього заміж... з надією на те, що той допоможе їй досягти бажаної мети.

    Минуло кілька років подружнього життя і Раїна зрозуміла, що вона обранцем прогадала. Не принесло їй заміжжя ні щастя, ні багатства, бо не звернула вона уваги на одну обставину: її обранець був близьким батьковим родичем і мав ті ж самі звички та забаганки, що і він.


    Розлучившись, взяла собі за обранця колегу свого першого чоловіка... Прожила з ним вдвічі довше, але з часом переконалась, що і другий не приніс їй щастя. З ним вона стала ще нещаснішою та біднішою. 

   Тут то й нагодився до Раїни хлопець з сусіднього села. Він працював бухгалтером на підприємстві другого обранця та так гарно розповів жінці про те, як зробить її щасливою, що та повірила йому від першого до останнього слова... 

   Правда, в т ой же час, до неї "копався" ще один залицяльник, але вона віддала перевагу таки бухгалтеру. Тим паче, що той "кОпальщик" мав судимість, а цей (за сумісництвом) був ще й і пасічником. А Раїна дуже любила солодке і вірила, що такий, точно не обдурить.

    Минуло ще кілька років і Раїна зрозуміла, що і бухгалтер теж обманув її. Зовсім розчарована, вона вирішила ризикнути і поміняла пасічника на хлопця, який частував її цукерками і такими ж солодкими обіцянками зробити її подружнє життя насправді шоколадним.., звичайно ж, якщо вона обере його своїм чоловіком...

    Від таких обіцянок в Раїни запаморочилось в голові і вона, не роздумуючи, побігла з чокулядником у РАГС...

    Згодом з'ясувалось, що той шоколад був у вигляді граблів і Раїна на них таки наступила. 

    Почухавши гулю на лобі, Раїна знову згадала про залицяльника-ЗЕКа... Її привабило те, що той вже віддавна ходив не у спортовцях, як зазвичай, а в дорогому прикиді і навіть став якимось там начальником у її теперішнього "шоколадного зайця".

   -Ну і що шо, крав,- думала Раїна, ну і що, шо сидів... Зате біду знає... А ще,- він же ж тепер багач... То вже таки зробить мене, якщо не щасливою, - то багатою вже точно!


   І знову прогадала Раїна... ЗЕК виявився шлюбним аферистом.

   Минув час. Родинну домівку і колись багату Раїнину кімнатку, остаточно, заполонили брехуни та злодії, які щодня пили, гуляли та розбазарювали все, що їй вдалося досі нажити непосильною працею. 

    Тож, щоб зовсім не опинитись на вулиці, жінка звернулась по допомогу до друзів. Ті трохи повагались, але таки вирішили допомогти їй. Зібрались, якось, до купи та вигнали ЗЕКа з хати. 

    Без жертв, звичайно ж, не обійшлось, бо Раїнин обранець був тупим, наглим і злосним, а його дружбани безжальними та озброєними... І все ж...

   Поплакавши над могилками тих, хто загинув за її майбутнє, Раїна з новими надіями почала шукати собі наступного "будівельника щастя"... І таки знайшла!.. Ді-джея з сусіднього району... За сумісництвом він працював клоуном у цирку, який був приватною власністю її багаточисельної родини та шлюбних аферистів...

    Ну а далі ви вже про все знаєте...

                     Записав та оприлюднив Мирослав БОЙЧУК. 2023 рік.

Немає коментарів:

Дописати коментар