четвер, 15 квітня 2021 р.

Yuriy Sytnyk: прямуємо до анархії, котра, як відомо, мати порядку... та до кінцевого розвалу держави.

 


А тим часом триває феодалізація України.

Вчорашні ОТГ, а нині просто неконституційні територіальні громади, породжені недоумкувати соросятами-псевдореформаторами, поволі перетворюються в удільні князівства.
З різних куточків України приходять вісті про узурпацію влади у нових адміністративних утвореннях місцевими панами та підпанками. Навіть у неспроможних (а таких більшість) громадах їх голови роздувать штати і набирають на роботу своїх родичів, кумів і приятелів. Повсюдний критерій відбору - особиста відданість, яка щедро винагороджується чималенькими зарплатами.
Пани часто ігнорують не лише місцевих депутатів, але й регіональну владу. Новостворені райони практично недієздатні через брак фінансування, а на обласному рівні просто відсутні механізми впливу.

Дійшло до того, що місцеві князьки навіть не вважають за потрібне відповідати на запити з "центру".
Якщо маленькі та бідні територіальні громади ще якось надаються на діалог, бо просять грошей, то багаті просто посилають усіх подалі.
Успішне державне управління можливе лише за умови розумного й ефективного поєднання централізації та децентралізації з чітким розподілом повноважень.
Антиконституційна "децентралізація" призвела до ще більшого хаосу, про що ваш покірний слуга казав з самого початку, попереджаючи про повний децентралізець.

Писав ще у 2016 році: йдеться не про децентралізацію, а зворотньо, тому що куди легше керувати значно меншою кількістю місцевих керівників. Тобто відбувається фактична централізація. До неї ми ще прийдемо, згадаєте мої слова, але вже після того, коли хаос закінчиться. Боюся, що це може відбутися внаслідок кінцевого розвалу держави.
Ну, а поки що прямуємо до анархії, котра, як відомо, мати порядку. У загальносвітовому тренді. І все це можна використати на користь народу та країни, тільки одні цього не розуміють, а іншим не потрібно. Недаремно у сумнозвісних Протоколах сіонських мудрагелів було записано, що для руйнування будь-якої держави найперше треба роз'єднати зрячу силу національної еліти зі сліпою силою народу. Що в Україні й відбулося.

Немає коментарів:

Дописати коментар