неділя, 24 листопада 2019 р.

Проєкт ЗВЕРНЕННЯ до Ієрархій УГКЦ, РКЦ та ПЦУ в справі ВИЗНАННЯ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ 1932-1933 років БЛАЖЕННИМИ МУЧЕНИКАМИ УКРАЇНИ

    Слава Ісусу Христу!
Високопреосвященні Владики!
Голодовий Мор в Україні у 1932-1933 роках визнано наймасштабнішим актом геноциду за всю історію людства. За даними авторитетних фахівців та дослідницьких інституцій України і світу, які підкріплені численними архівними документами, у згадані роки голодом було вбито від семи до десяти мільйонів українських селян.

     Це масове вбивство було організоване злочинним комуністичним безбожним режимом СРСР та УРСР і мало на меті зламати дух української християнської нації. Носієм цього духу було українське селянство, вірне тисячолітній християнській традиції.
    Злочини організаторів Голодомору досліджені правоохоронними органами України і повністю доказані у суді. Голодомор визнано геноцидом авторитетними міжнародними правозахисними і гуманітарними організаціями, а також парламентами й урядами 17 держав світу, у тому числі – й України. Ще 10 держав визнали Голодомор злочином.
    Однак, Інститут демографії та соціяльних досліджень НАНУ кілька років тому навіть дозволив

собі зменшити кількість жертв з семи-десяти до чотирьох мільйонів українців. Уявімо собі, що було б, якщо Інститут ЯД Вашем дозволив би собі зменшити кількість жертв Голокосту? Якою була б реакція Ізраїлю і всієї єврейської спільноти світу – здогадатися не важко. А яка реакція на применшення жертв Голодомору з боку української влади і суспільства?! ЖОДНОЇ!!!
Тому, щоб остаточно припинити дискусію на цю тему, яка зневажає історичну пам’ять та гідність українського християнства і української нації, ганьбить теперішню владу в Україні перед світовою спільнотою, пропонуємо:
    1. Негайно розпочати процес беатифікації українських мучеників, закатованих голодом у 1932-1933 роках, який організували слуги Антихриста, керівники комуністичної партії СРСР та
УРСР Йосиф Сталін, В’ячеслав Молотов, Лазар Каганович, Павло Постишев, Станіслав Косіор, Влас Чубар, Мендель Хатаєвич, Станіслав Реденс, Всеволод Балицький та тисячі їхніх опричників. Одна з основних причин вбивства мільйонів українських селян – їхня вірність вченню Ісуса Христа та Українській Церкві. Доказова база фактів масового мучеництва – дуже велика: архіви державних установ та правоохоронних органів, Інституту Національної Пам’яті, десятки тисяч свідчень очевидців Голодомору.
    2. Завершити процес беатифікації до кінця листопада 2020 року і оголосити 28 (15) листопада, перший день Різдвяного Посту, як „День поминання Українських Мучеників, закатованих Голодомором 1932-1933 років”.
Оскільки Вселенська Христова Церква має досвід масових беатифікацій (20000 мучеників у Нікомидії, 10 (28) січня; Дітей, убитих Іродом, 11 (29) січня; Отців, убитих у Синаї і Раїті, 27 (14)
січня тощо), вважаємо, що процес Українських Новомучеників цілком реально провести у пропонований термін без порушення церковних канонів. Тим більше, що останнім часом масову канонізацію звершила Вірменська Апостольська Церква, проголосивши 24 травня 2015 року днем молитовного вшанування християнськими мучениками мільйони вірмен, які загинули від рук турків у 1915 році.
    Закликаємо Ієрархів Українських Церков з розумінням поставитися до цієї надважливої для українського християнства та української нації справи – встановлення у церковному календарі дня 28 листопада Днем молитовного вшанування Мучеників Голодомору, - яка назавжди унеможливить повернення України до кривавого безбожництва і злочинного тоталітаризму, навіки збереже нашу історичну пам’ять та збагатить християнську спадщину українського народу.

Проєкт підготував о. Ігор ПЕЛЕХАТИЙ



Немає коментарів:

Дописати коментар