середа, 27 листопада 2019 р.

"Злились в молитві скрипка і орган..."

    У навечір’я неділі, 24 листопада, у вщент заповненому храмі Найсв. Серця Христа Чоловіколюбця і Блаж. Свмч. Григорія Хомишина, Симеона Лукача та Івана Слезюка, що по вул. Ленкавського в Івано-Франківську, відбулася прем’єра духовної органно-скрипкової музичної програми, яку підготували талановитий органіст і композитор Сергій Слижук, відома скрипалька Любов Литвинчук та поетеса Любов Гнатишин-Безрука. 

    Впродовж півтори години івано-франківці насолоджувалися величними творами видатних композиторів Й.С. Баха, В.А. Моцарта, Г. Перселло, Й. Пахельбахеля, Д. Скарлатті та музичними композиціями Сергія Слижука, обрамленими поетичними етюдами в авторському виконанні Л. Гнатишин-Безрукої. 


    Шанувальники духовної музики та віршованої лірики зустрічали мистецькі виступи виконавців тривалими оплесками та висловили прохання перетворити такі музичні вечори у добру традицію, що прозвучало і у вступному та підсумковому словах пароха церкви о. Ігоря Пелехатого. 

Світлини Мирослава Бойчука.


    Під час духовної органно-скрипкової програми було проведено збір пожертв на лікування важкохворого 20-літнього івано-франківця Євгена Барана. Зібрані кошти в сумі 2500 грн. було передано його батькові.





Немає коментарів:

Дописати коментар