пʼятниця, 29 квітня 2016 р.

Ігор Калиниченко: Сьогодні, 29 квітня 2016 р. перестало битися серце видатного українського співака, режисера, педагога, Героя України Дмитра Михайловича Гнатюка.

     Смерть митця – важка втрата для всього мистецтва нашої країни, а його ім’я ще за життя вписано до золотої скарбниці національної культури.

Гнатюк був першим виконавцем багатьох хітів 1960-х (зокрема, легендарних пісень «Два кольори» та «Києве мій»). Неперевершеним було його виконання таких творів, як "Черемшина", "Летять ніби чайки", "На долині туман", "Пісня про рушник". 

      


    Записав понад 15 платівок, 6 компакт-дисків. Всього у концертному репертуарі Д. Гнатюка було понад 85 творів національної та світової класики — від буковинця Сидора Воробкевича до австрійця Йозефа Гайдна, а також сотні естрадних пісень.
     Якби зібрати всі букети квітів, які подарували співакові під час творчої діяльності, то це була б територія безкрайнього поля! Якби виміряти довжину всіх доріг під час гастрольних поїздок (літаком, поїздом, автобусом, автомобілем), які за життя здолав Дмитро Михайлович, то, певно, можна було б досягти сонця. Якби зібрати разом усі публікації

різними мовами, присвячені його виступам в Україні та на різних континентах, то вийшло б багатотомне видання. Він співав для перших осіб держав і у простих сільських будинках культури по всій Україні, а також у багатьох престижних залах зарубіжних країн. І завжди були овації!
     Спіть спокійно, Дмитре Михайловичу! Ми про Вас не забудемо!

Немає коментарів:

Дописати коментар