субота, 16 січня 2016 р.

БЕЗКАРНІСТЬ МОСЬКОВСЬКОЇ АГЕНТУРИ НА ЗАКАРПАТТІ ЗАГРОЖУЄ НАЦІОНАЛЬНІЙ БЕЗПЕЦІ ТА МИРУ В УКРАЇНІ

Сидор маса    Впродовж тривалого періоду, більше двадцяти років, на Закарпатті вільно діють та залишаються безкарними відверті сепаратисти і противники Української державності. Жоден сепаратист, що закликає до розділення території України та сіє національне протистояння на Закарпатті, не поніс заслуженого (а не удаваного чи умовного) покарання за свої антидержавні та антиконституційні дії.
    Найактивнішими антиукраїнськими діячами є представники так званого, провокаційного «політичного русинства», організованого в кінці 80-х – 90-х рр. минулого століття КПРС і КДБ СРСР та підтриманого надалі окремими нацистськими політичними силами в Угорщині з метою протидії національно-визвольним змаганням українців за свою державну незалежність. Саме ці «горе політики» по сьогоднішній день залишаються провідниками «лжерусского мира» та побічниками московсько-путінського режиму на Закарпатті.
    Сьогодні ми є свідками того, що особи, які проводять відверто антиукраїнську і антидержавну політику, безкарно і вільно засідають в органах місцевого самоврядування, Верховній Раді України, в правоохоронних органах і  судах. Агресивна промосковська політика проти України відкрито пропагується у церковних храмах УПЦ Московського патріархату (Російської Православної Церкви в Україні). Про це всі мовчать і всіх все влаштовує, а представники влади часто й «кришують» таку антидержавну діяльність антиукраїнських сил на Закарпатті.
    Тож виникає логічне запитання: чи не наше мовчання та бездіяльність породжує загрозу сепаратизму, що за підтримки антиукраїнських політичних кіл із-за меж нашої держави може призвести до таких негативних наслідків, яких бачимо сьогодні на Сході України?

Храм   Хто ще не був, то сходіть до кафедрального собору Воздвиження Хреста Господнього Мукачівської єпархії УПЦ Московського патріархату (єпископ Федор Мамасуєв) в Ужгороді і послухайте проповіді настоятеля Дмитра Сидора, які проникнуті ненавистю до всього українського, проте з любов’ю до московсько-путінського режиму та московського Патріарха Кирила Гундяєва. І дивуватись не потрібно, бо священик Дмитро Сидор десятиріччями є провідником антиукраїнської політки на Закарпатті і проповідує путінсько-гундяєвські ідеї «лжерусского мира», та одночасно є самозваним головою «Сойму підкарпатських русинів».
Сидор    У свій час Дмитро Сидор, за антидержавну і сепаратистську діяльність на користь Москви, був притягнутий до кримінальної відповідальності, але умовно… При цьому, будучи притягнутим до кримінальної відповідальності за антиукраїнську і антидержавну діяльність, Дмитро Сидор і надалі залишається настоятелем найбільшого собору в Ужгороді, що належить Московському патріархату і навіть удостоєний главою УПЦ МП митрополитом Онуфрієм Березовським другого хреста з прикрасами. До того ж, мукачівський єпископ Федор Мамасуєв проголошує антидержавника Сидора найбільш авторитетним і достойним священиком єпархії. Це все в той час, коли асоціація русинських організацій Закарпаття «Сойм підкарпатських русинів» тривалий час є сепаратистською організацією, що безкарно діє в Закарпатській області.
Феодор Мамасуєв    За інформацією деяких ЗМІ, така антиукраїнська діяльність фінансується російськими урядовими організаціями (спецслужбами Російської Федерації) та підтримується низькою нацистських політичних організацій Угорщини з метою дестабілізації ситуації як на Закарпатті, так і в Східній Європі.

   Ще одним прикладом поблажливого ставлення до відкритих сепаратистів та агентів московсько-путінського режиму на Закарпатті є діяльність Анатолія Маєвського, редактора антиукраїнської газети «Рабоче-крестьянская правда». За свою діяльність, на вимогу громадськості, Анатолій 
МаєвськийРабоче Крестьянская правдаЧи можливо це назвати правосуддям та боротьбою проти антидержавних сил, котрі роздмухують міжнаціональну ворожнечу в Україні і несуть загрозу територіальній цілісності нашої держави на користь країни агресора – Російської Федерації чи Угорщини? Адже саме через безкарну антидержавну діяльність таких запроданців і злочинців як Дмитро Сидор, Андрій Маєвський та їм подібних на сьогодні проливається кров найкращих синів і дочок на Сході України. Не менш ганебною і небезпечною для національної безпеки України є нещодавня заява народного депутата України від блоку Петра Порошенка, очільника угорської політичної організації КМКС Василя Бринзовича, який закликав до територіального переформатування України та, в супереч Конституції України, створення на Закарпатті окремого угорського адміністративно-національного району (такої собі міні-угорської автономії). При цьому цей «політик» наголосив, що зважаючи на той безлад, що робиться в державі, наразі немає таких українських сил, які могли б зашкодити проведенню такого сепаратистського плану на Закарпатті. До цього ж, цей же «нардеп» відкрито закликав громадян відмовлятись отримувати повістки від військових комісаріатів під час військової мобілізації, яка проводиться для захисту України від московсько-путінських окупантів, якщо таку повістку принесли не за адресою проживання військовозобов’язаного. Найцікавіше те, що жодний орган державної влади, Служба безпеки чи прокуратура, зокрема і блок Петра Порошенка у Верховні Раді України, жодним словом не засудили антидержавні висловлювання Василя Бринзовича.Маєвський був притягнутий до кримінальної відповідальності та надалі арештований ще наприкінці листопада минулого року. Йому було висунути обвинувачення за ст. 110 (посягання на цілісність України) та ст. 161 (порушення рівноправності громадян) Кримінального кодексу України. Анатолій Маєвський одночасно є секретарем Комуністичної партії (більшовиків) України та Молдови. Правоохоронні органи вважають, що і сама партія, і матеріали органу партії газети "Рабоче-крестьянская правда" мають антиукраїнський характер і дійсно несуть загрозу національній безпеці України. Отже, на часі мав би бути заслужений вирок згідно кримінальної справи. Нещодавно вирок винесли, суддя Андрій Ференц оголосив Андрія Маєвського державним злочинцем і за антидержавну діяльність присудив йому позбавлення волі – умовно. Антидержавника звільнили з під варти прямо в залі суду, навіть не дочекавшись апеляційного рішення  цієї кримінальної справи. Цікаво, що така позиція суду влаштовує і представників державного обвинувачення – Закарпатську прокуратуру. А в цей же час українських патріотів, борців з антинародним режимом Януковича та захисників України від московсько-путінських окупантів десятками тримають по в’язницях.

   Чи відомі широкій громадськості, ЗМІ, владі і правоохоронним органам (зокрема Службі безпеки України та її територіальним підрозділам) інші особи що проводять антидержавну діяльність на Закарпатті на користь країни агресора Російської Федерації? Відомі давно, але жодної реакції на таку антиукраїнську і антидержавну діяльність доморощених сепаратистів з боку компетентних органів державної влади.


Микола Буряк   У числі сепаратистів на Закарпатті тривалий період відкрито діють такі особи як Микола Буряк (голова виконкому об’єднання «ЗНО-СубКарпатія) і Василь Заяць. Одним із місць відкритого зібрання цих антидержавників та їх посібників роками є приміщення обласного Товариства «Знання» та обласного комітету профспілок що на площі Народній в Ужгороді, під самим носом Закарпатської обласної державної адміністрації, Закарпатської обласної ради, неподалік від Закарпатського відділення СБУ та Управління МВС України в Закарпатській області.

   Зрозуміло, всі про все знають, але бездіють і дозволють чужинським запроданцям та агентам обливати брудом нашу національну гідність та сіяти розбрат. А все тому, що ми наче блукаючі діти, ніяк не можемо дати гідну відсіч всім антиукраїнським і антидержавним силам, що черговий раз хочуть посіяти біду на нашій святій українській землі, зокрема на Закарпатті, розділити нас та окупувати Україну.
    Та, незважаючи на злі задуми ворогів, запроданців та агентури чужих держав, Україна була, є і буде! Українська нація та її найкращі сини і дочки не допустять розчленування своєї земної Вітчизни. Ми не допустимо розвитку і розгулу антиукраїнських та антидержавних сил на теренах нашого рідного Закарпаття на догоду чужинцям та чужим державам! Якщо влада бездіє у питаннях антидержавній діяльності сепаратистів в нашому краї, то українська громадськість та українські національно-патріотичні сили на Закарпатті зуміють захисти свою національну і державну незалежність.
Слава Україні! Героям Слава!
Орест Дідух, голова координаційного комітету
ЗО «Україна Соборна»
09.01.2016 р., м. Ужгород

Немає коментарів:

Дописати коментар