пʼятниця, 22 січня 2016 р.

Унікальні сюжети кінохроніки 1962-1978 років про Івано-Франківськ відтворили в "Urban Space 100". (+ повне відео презентації)

    24 короткі відео радянської кінохроніки охоплюють період, коли місто перестало називатися Станиславів і отримало нинішню назву. Відеоролики зафіксували кадри місць і краєвиди вулиць такими, які донині не збереглися.

    Перед початком показу журналіст Тарас Зень розповів, що проект поступово з’являтиметься у мережі, а старі відео Івано-Франківська оцифровуватимуться і надалі. Сьогодні Тарас Зень опублікував перше відео – Старе відео Івано-Франківська – "Фотограф Назаренко", 1977 р.
    Проект вартісний фінансово, але навіть попри це матиме своє продовження.
    Під час перегляду відеофрагменти коментував краєзнавець Іван Бондарев .
    Раритетні кіноплівки знайшли й оцифрували у Київському центральному державному кінофотофоноархіві України ім. Г. С. Пшеничного. В архівних реєстрах, де зберігалися плівки, було вказано, що бобіни з ними востаннє брали до рук у 80-х роках минулого століття. 
    Тривалість кожного ролика – приблизно 2 хвилини: вони є сюжетами з радянських кіножурналів і показують різноманітні події, що відбувались у тогочасному Франківську.
    Викопування центрального міського озера, відкриття музею атеїзму у вірменській ("голубій") церкві, перший сеанс у кінотеатрі "Космос", будівництво Академічного музично-драматичного театру імені Івана Франка та розбудова мікрорайону "Набережна" відтепер можна подивитися в оцифрованому форматі.
-----------------------------------------------------------------------------------
Текст: http://kurs.if.ua/news/v_ivanofankivsku_pokazaly_stare_dokumentalne_video_pro_misto_32899.html

Немає коментарів:

Дописати коментар