четвер, 24 грудня 2015 р.

Бюджет, написаний на коліні - випадковість, чи закономірність нинішньої економічної політики України?

Парламент дійшов до піку абсурду. Сьогодні до 12-ї години дня профільний комітет ще приймає
поправки до бюджету, а в другій половині дня - вже голосувати. Те, що це нехтування регламентом - м'яко сказано. А коли комітет розглядатиме ці поправки?

Колись комітет свободи слова розглядав 160 поправок до закону про прозорість медіавласності 4 години. А потім - два дні секретаріат комітету це ще зводив в таблицю, вивіряв формулювання. Бо якщо цього не зробити, вийде каляка-маляка, а не закон. Схоже, бюджет саме такого слова і заслуговуватиме, бо навіть якщо бюджетний комітет злетить, пройдеться по стелі і вдариться головою об стіну, все одно це не забезпечить дотримання хоча б мінімальної процедури. Простіше кажучі - депутати навіть не встигнуть прочитати те, що вони написали і подали в зал. Про секретаріат комітету я вже мовчу. Ці люди сьогодні будуть вішатися.
А все чому? Бо хтось не спромігся подати бюджет вчасно.
Через це сьогодні сидітимемо до ночі. Казати "працюватимем" язик не повертпється, бо це не робота, а чортішо. Очевидно, 700 сторінок нового тексту ніхто прочитати не встигне, отже, голосуватимем за кота в мішку.
Рішення подовжити робочий день до завершення розгляду бюджета пройшло з четвертого раза. Багато хто не голосував принципово, але спікер дотиснув. "Давайте ще раз" - абсурд і фантасмагорія. Якби Литвин в 4-му скликанні знав, що так можна, Кучма досі був би при владі.

Немає коментарів:

Дописати коментар