четвер, 17 грудня 2015 р.

Хронологія одного Франківського криміналу...


28 листопада в Івано-Франківську в одному з ресторанів міста кілька невідомих тоді осіб побили фронтмена гурту Патріот.ua Дмитра Бабінчука та його товариша, громадянина ЄС. Гурт “Патріот.ua” виступає по Україні з благодійними концертами, а виручені кошти передає на потреби учасників АТО.
28 листопада в Івано-Франківську в одному з ресторанів міста кілька невідомих тоді осіб побили фронтмена гурту Патріот.ua Дмитра Бабінчука та його товариша, громадянина ЄС. Гурт “Патріот.ua” виступає по Україні з благодійними концертами, а виручені кошти передає на потреби учасників АТО. коментар Станіславському ТБ Дмитро Бабінчук разом із своїм адвокатом розповіли про обставини побиття, винних у ньому та про хід розслідування.
Історія в ресторані
Історія трапилась 28 листопада у ресторані “Bkack and White”, – розповідає Дмитро. – Я був разом із своїм товаришем, громадянином Нідерландів. Десь о 4 годині ранку нас побили четверо, на той момент, ще невідомих осіб, які знаходилися у стані сильного алкогольного сп’яніння. 
Товариш Дмитра також постраждав – його вдарили обличчям об стіл, а потім завдали ударів у спину. Мене вдарили головою в обличчя, завдали ударів руками по корпусу та заштовхнули в туалет, де троє нападників протягом 10 хвилин добивали мене ногами. Я там непритомнів, мене били головою об кришку унітазу. Я стікав кров’ю, періодично приходив до тями, а потім знову непритомнів. Як працювала охорона закладу це інша історія. Забігав 3-4 рази хтось один чи двоє з нападників, вже не можу згадати, бачили, що я намагався встати, били мене по голові і я знову “відключався”, – згадує Дмитро. Що цікаво, адміністрація закладу так і не викликала правоохоронців та медиків, попри прохання потерпілого. Першу допомогу Дмитру надала працівниця ресторану.. Один із очевидців каже, що це (побиття – ред) тривало приблизно 20-30 хвилин, – каже адвокат ДмитраАндрій Перхета. – Від самого початку, коли були нанесені удару головою, і після того, як його затягнули в туалет – ніхто жодним чином не реагував.
Це вже був кінець вечора. Ми спілкувалися на вулиці з дівчатами. Коли нападники виходили, я стояв біля роздягальні і зловив важкий погляд одного з них: “Що ти дивишся?!”. Почався словесний конфлікт. Він провокував мене, намагався витягнути на вулицю, щоб там все “з’ясувати”, але він був не сам, тому з метою власної безпеки я залишився в закладі, – згадує Дмитро. Минуло 5-7 хвилин, коли в приміщення ресторану залетіли троє нападників і нанесли Бабінчуку удари в обличчя. Це сталося всередині ресторану, де було багато свідків, камери  
Дивні речі
Як зазначив Андрій Перхета, навколо відео кояться “дивні речі”. Адміністрація закладу відмовляється надавати його по незрозумілим причинам.Дуже цікавий момент – ці нападники добре орієнтувалися у закладі. Перші удари були нанесені в коридорі. Спочатку вони намагалися виманити Дмитра надвір, бо там камер немає. Зрозуміло, він на це не погодився. Після цього його затягнули до туалету, де також немає відеоспостереження. Тобто, видно, як вони забігали, частково, як били”, – зауважив адвокат. Далі я просив викликати швидку. Вони (нападники – ред.) просто пішли. Як я вже казав, мене привела до тями працівниця закладу – змивала кров та намагалася заспокоїти. Я просив її викликати швидку, вона, в свою чергу, просила про це адміністрацію та охорону, однак це так і не було зроблено. Мій товариш-голандець, який теж отримав від них, викликав таксі ламаною російською”, – розповів Дмитро Бабінчук. Товариш Дмитра теж був у туалеті, все бачив, але, за словами потерпілого, йому перепало менше.
Прокурори та депутати
У нас є неофіційна інформація, що усі нападники – це представники міської прокуратури. І їхні батьки є також працівниками… Батьки одного з них – в обласній прокуратурі. В іншого батько – депутат Тисменицької районної ради. Тому зараз справа гальмується, губляться докази, чиниться тиск на свідків”, – каже адвокат Андрій Перхета. За словами правозахисника, ряд очевидців були готові давати покази. Однак, потім вони отримували дивні телефонні дзвінки з невідомих номерів і різко міняли свою позицію.  Тобто, зрозуміла ситуація, що працівники правоохоронних органів жорстоко побили музиканта і, відповідно, волонтера. Зірвали благодійні концерти, кошти з яких мали йти на потреби учасників АТО.
Прокурорські б’ють… В них зовісм інша функція – вони мають закону дотримуватись. А їхні батьки, які займають ще вищі посади, покривають тяжкі злочини”, – додав адвокат. Звернення до поліції Дмитро Бабінчук звернувся до поліції, відкрита кримінальна справа. Але, як зазначає сам Дмитро, справа просувається дуже мляво. Оскільки вони разом із своїми адвокатами підозрюють у причетності до побиття працівників міської прокуратури, адвокати звертатимуться до Генеральної прокуратури та відповідного відділу, який займається внутрішніми розслідуваннями проти таких же прокурорів Міжнародний скандал.
Щодо товариша Дмитра Бабінчука – громадянина Королівства Нідерланди, то він був допитаний в якості свідка. На сьогодні, за словами Перхети, його в Україні немає.  Він також має робити відповідні запити до своїх правоохоронних органів, бо це міжнародний скандал в момент. Коли Україна стрімко рухається до Європейського союзу відбувається такі речі. З чиєї сторони? Зі сторони прокуратури”, – каже Андрій Перхета.
 посилання на: Stanislavske.TV
ДО ТЕМИ:
Від імені гурту ПАТРІОТ.UA вітаємо вас із Днем Народження!
Адже саме 2 роки тому, в найтяжчу хвилину, народились залізна воля,загартувалась незламна стійкість і спільна ВІРА в ПЕРЕМОГУ, помножена на ЛЮБОВ до батьківщини.
P.S Я не знаю як Порошенко, а ми сьогодні СВЯТКУЄМО!:)
Це відео із нашого БЛАГОДІЙНОГО КОНЦЕРТУ для ВАС -Брати і Сестри!:)

ПАТРІОТ.UA — "НЕБЕСНА СОТНЯ"
Гурт ПАТРІОТ.UA присвячує пісню "НЕБЕСНА СОТНЯ" пам'яті полеглих героїв Майдану.    

********************************
15 грудня о 9:58Дорогі друзі, нажаль,через певні обставини, ми вимушені скасувати наш благодійний концерт,запланований на 18 грудня у м.Івано-Франківськ 
З повагою,Дмитро Бабінчук
гурт ПАТРІОТ.UA
   15 грудня о 16.00 Знайшли нападників!!!
Це.... 3-є працівників прокуратури м.Івано-Франківськ.....Пробують зам'яти справу, нищити докази,тиснуть на свідків...
Минув рік...Ми пам'ятаємо!


Немає коментарів:

Дописати коментар