понеділок, 21 серпня 2023 р.

Igor Pelekhatyy: В Більшівцях відбулась презентація книжки Ярослава Маслія "НЕ ПАДАЙТЕ ДУХОМ!"

ід таким гаслом в Народному Домі селища Більшівці відбувся захід на вшанування пам’яти місцевого мешканця Ярослава Маслія - дивовижної людини рідкісних обдарувань, яка півстоліття була прикута до ліжка невиліковною недугою м’язової атрофії.Під таким гаслом в Народному Домі селища Більшівці відбувся захід на вшанування пам’яти місцевого мешканця Ярослава Маслія - дивовижної людини рідкісних обдарувань, яка півстоліття була прикута до ліжка невиліковною недугою м’язової атрофії.Під таким гаслом в Народному Домі селища Більшівці відбувся захід на вшанування пам’яти місцевого мешканця Ярослава Маслія - дивовижної людини рідкісних обдарувань, яка півстоліття була прикута до ліжка невиліковною недугою м’язової атрофії.

Півроку тому Ярослав відійшов у вічність, але залишив по собі десятки архітворів: вишиванок, картин, аплікацій, віньєток, а найголовніше - віршів та духовних роздумів, які склали основу художньої поетично-прозової збірочки "Не падайте духом!".
Ініціятором видання книжечки і пропам’ятного заходу став парох більшівцівського храму Різдва Христового о. мітрат Василь Завірач. Відкриваючи захід молитвою, священник наголосив, що слуга Божий Ярослав, як глибоко віруючий християнин, без сумніву був благословенний Богом і зараз втішається огляданням Величі Всевишнього у Царстві Небесному, бо він ніколи не нарікав на недолю, а всім своїм страдницьким життям дякував Господеві за всі Його добродійства для нього.
Ведуча заходу, заступниця директора місцевого ліцею з виховної роботи
Марія Литвин впродовж години зробила короткий екскурс життям і творчістю Ярослава Маслія. Вірші поета читали директорка Народного Дому Наталія Маслій, юні декламатори Іванна Небор, Андрій Хлібкевич і Юрій Лабінський, Заступниця голови Більшівцівської ОТГ Марія Бойчук. Спогадами про слугу Божого Ярослава поділились його племінниця Наталія Бандура та двоюрідна сестра Ірина Величко-Пудрій, а також довголітній редактор часопису "Нова Зоря" о. Ігор Пелехатий та керівник телестудії "Бойчук-студія" Мирослав Бойчук з Івано-Франківська. Сердечну подяку організаторам та учасникам пропам’ятної презентації склала завідувачка відділу культури ОТГ Лідія Крупа. На заході також виступив волонтер УДА та автор проєкту "Загартована війною" Іван Зобків

з Бурштина.
А технічний мультимедійний перебіг презентації забезпечив оператор, дяк місцевого храму Володимир Бартків.
Без сумніву, душа Ярослава Маслія раділа, що його творчість не забута земляками і ці його слова зі збірочки "Не падайте духом" є подякою Богові і добрим людям, які опікувались його страдницьким життям:

"Олівець, голка з ниткою й полотно, книги, преса і телерадіопередачі, а ще радіше - електровипалювач по дереву, фанера, лобзик і гуашеві й акварельні фарби, - те все було і є моїм життям. Отак і живу. Двома листочками паперу окрилюю обезкрилений недолею свій світ і посилаю у вирій до людей. Знаю, що все від Бога, за що Йому молюсь і дякую...".

1 та 4 світлини: Під час фільмування документального фільму режисера Мирослава Бойчука за сценарієм Богдана Кучера "Щоб ми усі були одне".

































Світлини Мирослава Бойчука.






























Немає коментарів:

Дописати коментар