середа, 10 березня 2021 р.

Сьогодні відійшов у вічність композитор, заслужений діяч мистецтв, директор балетної школи-студії Володимир Павліковський.

Його життя обірвав КОВІД-19

Володимир Павліковський на авторському творчому вечорі Володимира Домшинського. Івано-Франківськ, 22жовтня 2016 р.

    Не скажу, що ми з Володею були великими друзями, але товаришували здавна,- ще з тих часів, коли я запросив його до участі у моїй авторській програмі "Сова". Саме фрагмент з тієї передачі розміщую в цій публікації. То був 1996 рік.

На світлині: Володимир Павліковський на авторському творчому вечорі Володимира Домшинського. Івано-Франківськ, 22 жовтня 2016 р.


    Ми зустрічались не дуже часто, але кожна із таких зустрічей була наповнена любов'ю до творчості, музики і людей. Вражала надзвичайна інтеліґентність Володимира. Я ніколи не чув від нього чогось поганого про інших людей, навіть тих, які повелися з ним не дуже чемно. Мабуть, саме ця риса характеру сприяла тому, що маестро був бажаним гостем у будь-якій компанії, на будь-якому заході. 


    Востаннє бачив Володимира Павліковського на творчому вечорі його давнього друга та побратима по творчості - Володимира Домшинського.

    Дивує, що в Інтернеті про цю творчу особистість нема жодної інформації, крім тієї, яку я розмістив у заголовку, а у Вікіпедії над чорнобуквенним 

  • Володимир Павліковський

написано "Павліковський — українське та польське (Pawlikowski, читається Павліковскі) прізвище... Ось і все. Тож, найближчим часом, планую заповнити цю білу пляму... Не заслужену білу пляму талановитого митця і надзвичайно доброї людини...

Спочивай з Богом, земляче.


Немає коментарів:

Дописати коментар