вівторок, 27 березня 2018 р.

Igor Aleksandrovych: Як колись ходили на танці...(власний спогад)




    "В суботу танці відгриміли за звичною схемою.Спочатку в зал позаходили “старші “ за 19 літ дівчата і молоденькі жіночки ,деякі з чоловіками. Основна маса хлопців чекала на “допінг” у клубному передбаннику. Попередньо скинувшись “по рублю” вони очікували прибуття майже “вегетаріанського” товару — відра самогонки. Доповнення до нього було не настільки важливим і залежало від сезону-від “ябка” до “квашеного вогірка” при обмежених порціях хліба.

    
    Два чи три стограмових келюшки були постійним атрибутом цієї улюбленої церемонії,що проходила по черзі і з певною персоналізацією статусу: від поважних,старших,“популярних” до молодших .Лише на свята і “празник” асортимент міг бути трошки “маснішим”.
    Танцювальний вечір відкривався ,коли темніло. Ще одно відро з водою і горнятком стояло біля сцени і мало дві місії: втамовувати спрагу відпочиваючих і “кропити порохи”.
    Останню справу виконував той,хто і збирав гроші за танці-завклубом. Переважно починали танцювати лише дівчата,потім підтягувались найсміливіші “допінгісти”.
    Коли світло горіло лише на сцені, заскакували “малолєтки”, решта “допінгістів” і старші

“дослідники “ ,що вивчали рейтинг пар, хто з ким танцював “дамський танець”, з ким піде з клюбу. Умовний розподіл пятьох найпопулярніших танців був такий : вальс,полька ,повільний( все одно “блюз”),швидкий сучасний( все одно “шейк”) і “хустинка”.
    Хто мав кращий дриг і якийсь мінімальний набір танцювальних елементів,їх хвалили,що файно танцюють .”Прогресивні” хлопці старались максимально близько притиснутись і відчути напір та дихання тіла дівчат в “блюзі”. Танці закінчувались не раніше другої ночі,після чого починалася реальна “кавалєрка” .
    Для конспірації ,дівчата неспішно виходили з клубу невеличкими групами.Потім їх доганяли “відповідні” хлопці,які як за попередньо складеним усним договором,так і за територіальним принципом сповідували таке “джентльменство”.
    Іноді виникали бійки за участю “допінгістів” , інколи “іногородніх”,що зайшли на “мічену “ територію..."

Немає коментарів:

Дописати коментар