четвер, 29 березня 2018 р.

Ігор Александрович: Спогад про шкільний ВІА...


   "Ця абревіатура вокально-інструментальногоансамблю з "самобутньою" назвою “Юність” буквально винесла населений пункт в ранг передового музично-сільськогосподарського конгломерату.
   До врожайності цукрових буряків більше 500 центнерів на гектар додався "потужний" гітарно-йоніковий звук з однієї компакт-колонки "Електрон 10" за участю кантоватого жовтого магнітофонного мікрофона.
   Перший виступ ВІА ,під керівництвом друга Степана, був фантастичним.Вперше на сцені в клубі люди вживу побачили зовсім іншу формацію ,відмінну від традиційної народної :з саморобною електрогітарою,йонікою,трубами,переплетеними шнурами,ящиком з якого лунав звук і линула пісня.
   Репертуар з трьох пісень-”Фонарі”,”О,мама”,”Веселий пастух”- викликав бурю викриків,свисту і овацій,шапки злітали вгору, в когось з дівчат полетіли “стрілки” на колготках.  

    Пісні наполегливо викликали “на біс”.
   Справжній фурор зробила гарненька солістка Світлана ,її чарівний голос,запал в поєднанні з темповим “Веселим пастухом”. Довелось виконувати ту пісню тричі! Це була лиш перша сторінка історії "найпопулярнішого",єдиного в найближчій окрузі ВІА.Але це тоді так було круто!..."

1 коментар: