субота, 18 листопада 2017 р.

Мирослав Бойчук: востаннє бачились з Василем Пилип"юком на фотосесії з Богданом Кучером.

    Сесія відбувалась 20 червня на Крилоських краєвидах, що на Івано-Франківщині. Приїхав туди Василь Васильович не сам - з учнями, а точніше з чарівними ученицями. Бідкався, що поспішав і порушив правила дорожнього руху. Показував квитанцію про оплату штрафу. Тодіж я записав з фотохудожником невеличке інтервю про Богдана Кучера, адже цих двох особистостей зв"язує давня дружба. Як виявилося вчасно записав... Сьогодні було б уже пізно...

   В.В.Пилип"юк учасник численних фотовиставок, автор 87 фотоальбомів, з-поміж них — «Львів», «Живиця», «До тебе полинуть», «Пієта в камені», «Львівський державний академічний театр опери та балету ім. І. Франка», «Львівщина», «Ровенщина», «В краю Черемоша й Прута», «У світ широкий», «Древній Галич», «Львів. Пори року», «Золота підкова України», «Львів соборний», «Львів з Високого Замку», книги серії «Постаті»: «Лицар нації» — М. Колесса, «Чудотворна самобутність» — Г. Кірпа, «Погоня» — Д. Павличко, «Завжди вчитель» — І. Франко, «Світи Святослава Гординського», «Сподвижник національної медицини» — М. Павловський, «Світ моєї любові» — М. Поплавський, «Володар кам'яного персня» — Б. Возницький, і наступні видання: «Це моя Україна», «Для тебе, Львове, я живу!», «Земле Франкова, вклоняюсь тобі! Львівщина», «Україно, ти для мене диво!», «Львів, осяяний небесами», «Львівський державний університет внутрішніх справ» тощо.
   Відомий фотохудожник Василь Пилип`юк помер від інсульту сьогодні між 6 та 7 ранку неподалік Рівного, коли автомобілем повертався з Київського Національного університету культури і мистецтв, де працював завідувачем кафедри фотомистецтва, до Львова. Під час зупинки він раптово втратив свідомість. Василя Пилип`юка забрала "швидка" допомога в реанімацію, однак, врятувати життя митцю не вдалося, про це йдеться на сторіці Василя Пилип`юка у Фейсбук. 
Можу сказати, що це людина-епоха, що це людина-світло, це людина, яка є великим педагогом, великим майстром, це людина, яка залишила по собі величезний відбиток в історії. Людина, яка залишила поза своєю спиною багато учнів, багато вдячних очей, яким його світлини давали задоволення, наснагу, світло. Не можу навіть спокійно говорити про це. Не вірю, що його не стало. Він дуже багато робив для України та для кожного українця. Він прагнув, щоб в Україні була своя культура, своє мистецтво. Він не цурався своєї української натури показувати будь-де в світі. Він учив наших студентів, за що йому низький уклін, - ділиться декан факультету журналістики МЕГУ Ольга Мітчук. 
    У неділю, 19 листопада, о 17:00, відбудеться парастас у галереї ім. Василя Пилип`юка, що на вул. Стецька, 3а, Львів. 
    А у понеділок, 20 листопада, у храмі Пресвятої Трійці на вул. Тершаківців, 1а, з 11:00 до 13:00 триватиме прощання. Похорон відбудеться о 13:00.
Для   довідки: Василь Пилип`юк - художник Міжнародної федерації фотомистецтва (FIAP) (2007), президент видавничого підприємства «Світло й Тінь», головний редактор журналу «Світло й Тінь», член Національної спілки журналістів України, член президії та правління Національної спілки фотохудожників України, заступник президента Світового об`єднання фотографів українців (С. О. Ф. У. США), професор Львівської національної академії мистецтв. 
    Несподівано відійшов у Вічність коханий чоловік, найдорожчий тато, улюблений дідусь, визначний український фотохудожник Василь Пилип'юк.
Повертаючись автомобілем з Київського Національного університету культури і мистецтв, де працював завідувачем кафедри фотомистецтва, під час зупинки неподалік м. Рівного раптово втратив свідомість. Швидка допомога доставила його до реанімації. Діагноз - масивна розшаровуюча аневризма грудного відділу аорти. Між 6 і 7 ранку пішов з життя.
Молимось. Любимо. Пам'ятаємо.
Зі святими упокій, Христе, душу раба Твого Василя. Вічная пам'ять.
Про час та місце прощання повідомимо у подальших дописах.

Немає коментарів:

Дописати коментар