пʼятниця, 2 червня 2017 р.

Мирослав Бойчук: презентую унікалне аудіо "Росинки" та М.Сливоцького 1973 року запису. (+відео)


  Одна із моїх знайомих, яка принесла ці аудіобобіни на реставрацію та оцифрування, швидше за все, готує документальний фільм до ювілею заснування вокального ансамблю "Росинка" з Прикарпатського національного університету імені Стефаника.


    Інтернетджерела "говорять", що їхнє 50-річчя минуло ще в 2016 році, але святкувати, як то кажуть, а тимпаче творити документальну історію, ніколи не пізно. Мені особисто було цікавіше слухати навіть не пісні, а підводки до них у виконанні дикторів радіо та телебачення тодішнього радянського союзу.
    Пам"ятаю,- в часи їх "живих" виходів сприймав ті дикторські начитки як оскому на зубах. Наперед зналося, або здогадувалося про що вони будуть казати, бо нічого нового вони, як правило, тоді не казали... Трохи про виконавця, обов"язково прізвища авторів пісень... ну і після висловів на кшталт "партія - наш рулєвой", звучалв сам твір.
    Тепер, переслуховуючи те, що чув більше ніж 40 років тому, переконуюсь, що в цьому плані було все не так вже й погано. У всякому випадку - сприйняття цього аудіо стало зовсім інакшим. Мабуть часова відстань таки робить якісь поправки у свідомості.
    До того ж почути сьогодні професійну дикторську начитку, чи то прізвища авторів твору, практично, неможливо. Ну і дурнувате визначення "формат" часто стає загорожею перед хорошими творами, пропускаючи натомість різний непотріб... Непотріб, "метелики одноденки",  але "підперті" зеленню.

Немає коментарів:

Дописати коментар