пʼятниця, 23 грудня 2016 р.

Презентуємо документальний фільм Мирослава Бойчука. "Тарас ЖИТИНСЬКИЙ. Мій Володя Висоцький".

    Документальний фільм Мирослава Бойчука. "Тарас ЖИТИНСЬКИЙ. Мій Володя Висоцький" було подано на ХІ Міжнародний фестиваль екранних мистецтв "Дніпро-Cinema" ім. Данила Сахненка, який пройшов у місті Дніпро в листопаді 2016 року. Подаємо його з невеличкою поправкою. Вирішили додати передмову, записану на підсумковому засіданні жюрі вищеназваного фестивалю-конкурсу з вуст його голови, кінорежисера, секретаря правління Національної спілки кінематографістів України, Народного артиста України Ярослава Лупія.
    При всій повазі до шанованого кінознавця, не можемо погодитися з його вердиктом щодо цієї стрічки.

    Доречі за 3 дні роботи фестивалю - це був єдиний вислів який прозвучав в бік цієї роботи. Тож в чому її позитив і в чому негатив дізнатись, практично, не вдалось. А хотілось би.
    Склалось враження, що жюрі подивилось тільки початок фільму, бо його сутність закладена не в піснях (доречі, як на наш погляд, написаних і записаних абсолютно не під Висоцького), а в діалогах режисера та співака. Основою задумки було прокласти паралель між Висоцьким та сучасними подіями в Україні.
    Вражає настільки актуально звучать його пісні нині, І в Україні в першу чергу. Тому й подано пісню Висоцького на початку фільму цілком, а не уривком. А кінцева пісня, авторами якої є режисер фільму та її виконавець, - це своєрідний підсумок діалогу, а також спосіб озвучення ставлення творців стрічки до неординарної творчої особистості - Володимира Висоцького... Не виключаємо й того, що наші думки можуть бути упередженими. Тож судити Вам. Будемо вдячні якщо і Ви висловите свої думки та поради щодо цієї роботи, але спочатку радимо подивитись фільм до самого кінця.

Немає коментарів:

Дописати коментар