пʼятниця, 2 вересня 2016 р.

Івано-Франківський міський суд визначив міру запобіжного заходу посадовцю Державної пенітенціарної служби України в Івано-Франківській області

    Подаю цю "сенсаційну" ІНФОРМАЦІЮ СВІДОМО... 
ЗА ХАБАР 500 ДОЛАРІВ СВІТИТЬ "від восьми до дванадцяти років! з конфіскацією майна! та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років"... і ЦЕ ПОДАЄТЬСЯ В ЗМІ У ВИГЛЯДІ ПОТУЖНОЇ БОРОТЬБИ З ХАБАРНИКАМИ... НА ФОНІ ХАБАРІВ НАВЕРХУ, ЯКІ ОБЧИСЛЮЮТЬСЯ МІЛЬЯРДАМИ - ЦЕ ВИГЛЯДАЄ ПРОСТО СМІШНО. А ще напрошується логічне запитання: якщо мільярдні крадії (уявимо собі) попадуть у руки правосуддя, то (враховуючи те, що в Україні смертна кара під табу) скільки їм мало б "світити"?.. 600,.. 800,.. 900 років? Як в Америці?

Мирослав Бойчук.

    В п'ятницю, 02 веречня 2016 року до Івано-Франківського міського суду для визначення міри запобіжног заходу було доставлено затриманого напередодні заступника начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Івано-Франківській області, 1972 року народження, якого підозрюють у вчинені злочину передбаченого частиною 3 статті 369 Кримінального кодексу України (одержання хабара службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище ).
Досліджуючи матеріали справи, Івано-Франківським міським судом було встановлено, що затриманого посадовця підозрюють в одержані неправомірної винагородиу розмірі 500 доларів США.
Оцінивши всі матеріали та покази по даній справі, Івано-Франківський міський суд ухвалив застосувати, щодо підозрюваного 1972 року нароодження, міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Оскільки вчинений ним злочин носить ненасильницький характер, то суд визначив для нього також і грошову заставу, яка складає 180 мінімальних заробітних плат (двісті сорок вісім тисяч сорок гривень).
Тримання під вартою підозрюваного слід здійснювати в Івано-Франківській установі виконання покарань № 12 (СІЗО).
Крім того Івано-Франківський міський суд своєю іншою ухвалою відсторонив підозрюваного від займаної ним посади.
Якщо вину вказаного посадовця вдасться довести у суді, то йому загрожуватиме позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Джерело: http://ifm.if.court.gov.ua/sud0907/news/291410/

Немає коментарів:

Дописати коментар