вівторок, 3 травня 2016 р.

Мирослав Бойчук: Івано-Франківськ відзначатиме 354-й День міста без документальної історії.(програма)

   Моя пропозиція щодо завершення 3-ї частини фільму "Франкове Прикарпаття", яка мала б бути присвячена розповіді про Франкові місця у Франківську залишилась без уваги.
Впевнений,- він чудово б вписався не тільки в програму святкувань, зокрема у заплановане проведення олімпіади історії міста, але й у телевізійну програму будьякого місцевого телеканалу. Також є відзнятий матеріал і на 4-у частину "Про перейменування міста". Але...  знову не судилося... Нажаль економічна ситуація в країні (і в мене особисто) складається так, що стає неможливим робити фільми виключно за свій кошт. Тому, щоб щось зробити і не залізти в (принаймні) комунальні борги, доводиться ходити з простягненою рукою...

    День міста святкуватимуть два дні поспіль - 7 та 8 травня. Однак заходи, приурочені до Дня міста, відбуватимуться понад два тижня: це концерти, виставки, спортивні змагання, соціальні активності тощо.
    Офіційне святкування розпочнеться урочистою ходою знаних людей міста, мистецьких колективів до Ратуші, де міський голова міста прийматиме гостей, не тільки з близького, але й з дального зарубіжжя.
    Урочистості скрасять пісні, у виконанні знаних співаків, які оспівують красу древнього Станіславова. Всіх в одну франківську родину об’єднає пісня, веселий настрій і ласування іменного торта, яким пригостить мешканців міський голова.
     Паралельно протягом святкування Дня міста мешканці та гості Івано-Франківська матимуть змогу помилуватися кованими виробами на фестивалі "Свято ковалів", купити вишиванки, прикраси ручної роботи, домашній сир та медовуху на ярмарку "Прикарпатський вернісаж", відвідати фестиваль «Весільні візерунки» та «Науковий пікнік», долучитися до мистецького фестивалю країн Карпатського регіону “Карпатський простір” та фестивалю історичної літератури "Софія".

Немає коментарів:

Дописати коментар