четвер, 10 березня 2016 р.

Те, що сталося недавно українці будуть розсьорбувати десятки років…

Те, що за минулуий тиждень натворили верховні (не народні!) депутати на вулиці Грушевського в Києві, – не піддається поки спокійного аналізу.

Вони наприймали стільки за один день, що не розплутаєш за роки. Були прийняті зміни до Податкового кодексу, ряд антисоціальних законів, а пізно вночі – і бюджет з величезною діркою.
За Законом №3628, ініційованого особисто Яценюком, тепер послуги установ культури, бібліотек та музеїв будуть платні. До слова, обласна бібліотека в обласному центрі – це єдине місце, де не займаються торгівлею, збором "бабла". Це останній елемент підтримки класичної наукової та освітньої культури.
Але це не все: харчування в дитячих садках стане повністю платним. Для пільгових і малозабезпечених дітей харчування тільки за рахунок місцевих бюджетів, більшість з яких на Україні – і так дотаційні, і тільки 6 областей дотують бюджет, інші отримують дотації з нього. Далі за затвердженим цієї ночі бюджету і відповідним законам скорочуються витрати на медичне обслуговування та освіту, зокрема крім скорочення ліжко-місць, половина витрат на всі ПТУ і професійні коледжі будуть тепер перекладені на місцеві бюджети. Щоб картина була ясна, наведу приклад: Андрушівський профліцей для дітей-сиріт. Існування цього ліцею в глухому районному центрі Житомирської області – це єдиний шанс для повністю знедолених і безталанних дітей хоч якось соціалізуватися, отримати професію, не стати наркоманом, алкоголіком або бомжем. На баланс місцевих бюджетів перекладається і харчування дітей-сиріт в школах і ПТУ. Цей ліцей тепер просто наполовину урізують у фінансуванні, перекладаючи цю половину на районну раду, якій і так не вистачає грошей на елементарні потреби забезпечення району.
Аналогічна історія з будь-яким ПТУ на території України – це удар по самим незахищеним. Всі школи з комплектацією до 25 осіб по всій країні закривають. Закриття такої школи – це закриття села протягом 3-5 років. Уже через рік туди перестають їздити маршрутки, через 5 років село зникає з мапи. Удар по найбільш знедоленим на цьому не закінчено: прибрали мінімальну суму в 30% прожиткового мінімуму допомоги дітям, батьки яких ухиляються або не мають можливості утримувати дітей. Індексація зарплат і пенсій буде проводитися тільки за умови, якщо інфляція перевищить 3% в місяць! Тобто тоді, коли вже ніяка індексація не врятує. Раніше допомога одиноким батькам було не менше 30% прожиткового мінімуму. Тепер це обмеження зняли.
Пастка з субсидіями, розрекламованими Яценюком, відкрилася – заради т.зв. адресного субсидування (мільйони людей) в країні повністю на законодавчому рівні ліквідується банківська таємниця. Тобто, якщо у вас депозит в 500-800 доларів, відкладених на похорон, отримувати субсидію тепер ви не зможете, так як будете вважатися забезпеченою людиною. За запитом Мінфіну банки зобов'язуються відкривати дані про хід рахунок будь-якого (!) громадянина в країні в будь-якому банку. Військовий бюджет країни різко збільшений – 4,5 млрд доларів, тобто більша частина суми, яку чекають від МВФ в 2016-му, і отриманої в 2015-му.
При цьому пенсії в Луганську і Донецьку виплачуватися не будуть взагалі, незважаючи на те, що тільки з території "ДНР" підприємства заплатили в бюджет України в 2015-му 3,5 млрд гривень. Макроекономічні показники бюджету безглузді і ґрунтуються на шаленій вірі. Зростання економіки – 2% (нагадаємо, за умовами реструктуризації Яресько, Україна через кілька років буде платити відсотки західним приватним компаніям з кожного відсотка зростання економіки); курс долара 24,4 (вже зараз – в 2015-му долар по 25); інфляція – 12% (в 2015-му – 46%).
В результаті оголошеного Яценюком дефолту по російському боргу зараз МВФ – повноправний фінансово-економічний володар України. Бюджет прийнятий під прямою вказівкою міністра фінансів США і МВФ. Верстався під їх розрахунки. Нагадаємо їх прогнози на 2015-ий: зростання економіки 2% (реально: падіння 12%); інфляція 7,5% (реально – 46%); зростання реальної зарплати – 14% (в дійсності падіння реальної зарплати на 22%). Розбіжність прогнозів МВФ, за якими писався бюджет 2016 ого, і реальності разюча: від 3 до 6 і більше разів. При цьому дефіцит і так антинародного бюджету – близько 80 млрд грн (більше 3 млрд доларів) – тобто без кредитів МВФ (які треба віддавати) просто не будуть виплачуватися пенсії.
Сам Пенсійний фонд тільки на третину заповнюється власними надходженнями від скорочення ставки єдиного соціального внеску (це вимога МВФ). Наповнити його планується від цього ж скорочення. Планується, що завдяки скороченню єдиного соціального внеску вдвічі, роботодавці платитимуть зарплати не в конвертах, а в «чисту», збільшивши, таким чином, надходження в бюджет від інших видів податків. Вдумайтеся: ці люди реально розраховують, що в період падіння економіки, громадянського конфлікту, війни, політичних переслідувань, підвищення податків на підприємництво, делегітимізації влади і презирства до держави українські дрібні і середні бізнесмени платитимуть зарплату без конвертів !!! Що стосується, самих дрібних і середніх бізнесменів (соціальна основа євромайдан) – то всім їм підвищені як податки, так різні види виплат. Ведення бізнесу різко ускладниться. Як підсумок всьому потрібно зрозуміти одну просту річ: у владі України сформувалася особлива елітна група, яка повністю зав'язана на глобальні влади, і якій абсолютно все одно, що буде з українським народом. Сталося це шляхом втрати державного суверенітету.
Т.зв. опозиціонер Ляшко, місяць криком кричав (аж до вчорашнього вчора) про «злочинницький бюджет», за який не голосуватиме, але за нього з посмішкою проголосував, отримавши свої мільйони з вмирання українського народу. Треба зрозуміти: ці люди – вороги народу. Рада – орган, який продукує вимирання. Вона не виконує інтереси громадян України. Виживати можна, тільки формуючи місцеві органи і структури самоорганізації: комітети, союзи.

Їх можна формувати на основі лікарень, шкіл, ОСББ, жеків, дитячих садків. Держава, як система, практично знищена.Якщо вам дорога ваша життя і майбутнє дітей, з цим апаратом в будь-якому його прояві мати справу не варто, не тому що Україна погана, або державний апарат поганий.
 

Ігор Пташник

Немає коментарів:

Дописати коментар