неділя, 14 лютого 2016 р.

Степан Хмара: «Визволи нас від лукавого!».

Демонстративне лобизання Кіріла і Франциска під час відомої зустрічі на Кубі, таке ж лицемірне, як і підписана ними Декларація. Бо ж як інакше можна оцінити висловлювання Франциска, після зустрічі з Кірілом, яку він назвав - зустріччю братів?!

Наївно думати, що Франциску невідомо хто такий Кіріл-Гундяєв, який ще за часів СССР мав звання генерала КГБ, очолюючи зовнішні зв’язки Московської патріархії. Що він є провідником та ідеологом «русского мира» і всесторонньо підтримує російську агресію проти України.
Франциск не може не усвідомлювати, що насправді він підписував у Декларації зустрічі двох глав церков, яка стала результатом тривалої таємної підготовки.
Три пункти Декларації безпосередньо стосуються України: 25, 26 та 27. Всі вони сформульовані так, що видають проблеми явно в інтерпретації Москви.
Отже, вони з Кірілом вболівають з приводу протистояння в Україні?! До якого цинізму треба опуститися, аби нахабну російську агресію проти України, неоголошену війну на території нашої держави, яку Росія здійснює, порушуючи всі наявні правила ведення війни, зафіксовані у відповідних міжнародних правових документах, назвати "протистоянням в Україні", а по суті громадянською війно?! Тобто, папа підписується під таким формулюванням, яке допомагає Москві видавати російську агресію як нібито внутрішньо-український конфлікт.
Двадцять п’ятий пункт відверто спрямований проти УГКЦ, намагаючись загальмувати її розвиток, посягаючи на принципи вільного вибору віросповідання громадянами, нібито намагаючись відновити єдність церков, засуджуючи «уніатизм».
Про яку єдність бідкаються Франциск разом із Кірілом?! Щодо Кіріла, то його розуміння єдності давно відоме – єдність в рабстві і поневоленні в лоні «русского міра».
А в 27 пункті папа Франциск теж разом з генералом Гундяєвим висловлюється за «подолання схизми між православними вірними в Україні, на основі існуючих канонічних норм».
Як трактує канонічність Гундяєв і його кліка теж дуже добре відомо.
Тож, виявляється, що найвищий, але нажаль бездарний, чиновник Ватикану і тут підтримує «брата» Кіріла?!
Ну, якщо Франциск завів собі такого «брата», то його поведінка, крім огиди , інші емоції викликати неспроможна. І справа тут не лише в поведінці папи Франциска, бо насправді його поведінка віддзеркалює політику Ватиканської курії, яка нині дуже схожа на політику, часів клану Борджія, тобто мафії.
Що ж, будемо в молитвах звертатися до Всевишнього: «Визволи нас від лукавого!». Будемо сподіватися, що з Його допомогою і цю ганьбу і зраду здолаємо!
Християнин і вірний УГКЦ
Степан Хмара

Немає коментарів:

Дописати коментар