четвер, 3 серпня 2023 р.

Людмила Стражник: Історія людства рухається спіраллю.


Те, що зараз переживає наша країна, в такому ж жорстокому і нищівному варіанті відчула Західна Україна в 1939-40-х роках та й після ІІ Світової. Коли радянський кирзак нищив цвіт нації, українську духовність і культуру. І в ті жорстокі часи Греко-Католицька Церква повстала проти поневолення. Тюрми, тортури, поневіряння в таборах, фізичне знищення єпископів та священників не зламали, й катакомбна УГКЦ вистояла.


6 липня, на честь відзначення 130-х роковин від дня народження мученика за віру Христову Блаженного Симеона Лукача, до храму Найсвятішого Серця Христа Чоловіколюбця із пастирським візитом завітав і відправив Архієрейську Божественну Літургію Єпископ-Помічник Івано-Франківської архієпархії Преосвященний Миколай Семенишин.


Владика освятив Музей катакомбної Церкви, що є в Храмі, та подякував отцю-пароху Ігорю Пелехатому за подвижницьку працю та ревність у служінні Господу, за ініціативу створення музею. Це надзвичайне надбання не тільки для Парафія Пресвятого Серця Христа Чоловіколюбця , але й для всього міста, всього краю та Церкви.

Варто додати, що о. Ігор як багатолітній редактор християнського часопису "Нова зоря" та директор однойменного видавництва спричинився до підняття цілого пласту історії не тільки Церкви, а й загалом Прикарпаття. Сотні видань, що побачили світ у видавництві, - тому підтвердження. Так само був задіяний у беатифікаційному процесі, результатом якого стало проголошення Папою Павлом ІІ у 2001 році Блаженними 28 єпископів-мучеників за віру Христову.
На парафії о. Ігор разом зі священниками о. Петром Козаком та о. Василем Слободою за підтримки громади плекають храм Божий та примножують надбання Христової Церкви.

На відео: Відкриття Музею катакомбної Церкви на Парафії Пресвятого Серця Христа Чоловіколюбця Івано-Франківськ

Немає коментарів:

Дописати коментар