неділя, 15 травня 2022 р.

«Євробачення - 2022» - перемога та поразка одночасно... Дещо з досліджень.


     Користувачі соціальних мереж та єврофани розкритикували членів професійного журі від України на міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2022» за нуль балів для Польщі і Литви. Ці країни дали українському гурту «Калуш Оркестра» по 12 балів і найбільше підтримують український народ у війні проти Росії.


    
До складу журі увійшли продюсер, звукорежисер, музичний продюсер Вадим Лисиця,  соліст вокальної формації «Піккардійська терція» Андрій Капраль, попвиконавиця Ірина Федишин, художній керівник Академічного інструментального ансамблю «Високий Замок» Андрій Яцків, виконавчий продюсер телеканалу «UA: Культура» Лук’ян Галкін.
Ірина Федишин на своїй сторінці в 
Інстаграм опублікувала фото, на якому видно, що вона поставила 10 балів співакові з Польщі.
    "Попри те, що не можна оприлюднити свої голоси і за це можна бути оштрафованою, я знімаю фото своєї анкети, де видно, скільки балів отримала Польща особисто від мене. Як так вийшло, що для Польщі вийшло 0 балів? Я не знаю відповіді на це запитання" — написала співачка.

 

  
Вона каже, що нуль балів від журі для польського артиста здивував її. «Не зважаючи на те, що «Євробачення» все ж «ніби-то» аполітичний конкурс, важко відсторонитися, коли у твоїй країні війна і найбільше руку допомоги тобі простягає Польща. Коли я побачила такі результати – це було шоком і для мене», – написала вона.

    Вона розповіла, як проходило голосування: «Кожен з членів журі не знав скільки хто кому поставив балів, бо кожен ставив бали від себе самого у бланку, і не має права це обговорювати, бо це фіксується юридично під наглядом нотаріуса і притягується до відповідальності. Потім всі бали сумуються організаторами в цифри».

    «Як так вийшло, що для Польщі вийшло 0 балів ??? Я не знаю відповіді на це запитання…», – додає членкиня журі.


    Вадим Лисиця
 був головою журі. Він зазначив, що готовий нести відповідальність за вибір журі. «Інформація для всіх небайдужих до результатів голосування українського журі. Весь процес голосування проходив під пильним наглядом юриста всі члени журі заздалегідь ознайомилися з правилами голосування. Жодних можливостей впливати на рішення одне одного не мав ні один член журі, а тим більш головуючий. Тому Польща, та інші країни отримали ті самі оцінки, що заслужили на думку кожного з суддів. Платню за це ніхто не отримував. Ніяких преференцій, та інших заохочувань ніхто не мав. Хто бажає наступного разу бути суддею — звертайтесь до Суспільного Мовника. Як голова журі – я точно готовий нести відповідальність за демократичний вибір, зроблений цього року. За гуманітарну, воєнну, та фінансову допомогу Україні ми є і будемо вдячні Польському народу вічно! Але ж це ніяк не пов‘язані речі», — написав у фейсбуку Лисиця.


    Андрій Капраль
 написав у фейсбуку: «Я дав Польщі 7-ме місце з 24-ох! Як обробляються бали — я не знаю!!! Кожен з Вас, я впевнений, підтримав того, за кого мав шанс це зробити, віддячуючи так за Величезну підтримку нашої країни усім, хто брав участь в конкурсі. Вирок проти мене почав діяти миттєво. На жаль, не можу відповісти кожному персонально, бо навіть не уявляв до сьогоднішнього дня, що стільки людей мною цікавилося. Кожен в житті за щось відповідає. Повірте, образити поляків я не хотів! Вибачитись я можу, хочу і буду, та Ваш гнів більший за прощення. Дякував, Дякую і Буду Дякувати Всім, хто зараз з Ураїною!!! Україна перемогла на цьому конкурсі і обов’язково переможе у цій війні!!!».

«Детектор медіа» звернувся до Суспільного за коментарем, як відбувається підрахунок голосів членів журі. «Суспільне не бреше», – сказали власні джерела «Детектору».  

Джерело: STV.DETECTOR.MEDIA

====================

Публікація від Ірини Федишин:

       Ситуація з Польщею не приємна не тільки вам, але й мені. І якби я була по сторону глядацького голосування, я б теж була такою розлюченою. Тому що, не зважаючи на те, що «Євробачення» все ж «ніби-то» аполітичний конкурс, важко відсторонитися, коли у твоїй країні війна і найбільше руку допомоги тобі простягає Польща. Коли я побачила такі результати - це було шоком і для мене.

Кожен з членів журі не знав скільки хто кому поставив балів, бо кожен ставив бали від себе самого у бланку, і не має права це обговорювати, бо це фіксується юридично під наглядом нотаріуса і притягується до відповідальності. Потім всі бали сумуються організаторами в цифри.

Тому попри те, що не можна оприлюднювати свої голоси і за це можна бути оштрафованою, я скидаю фото своєї анкети, де видно, скільки балів отримала Польща особисто від мене. Як так вийшло, що для Польщі вийшло 0 балів ??? Я не знаю відповіді на це запитання… Ми щиро вдячні польському урядові і народу за все, що вони для нас роблять: надають прихисток для жікон і дітей, передають неймовірно велику гуманітарну допомогу і всіляко підтримують Україну. Це неоціненно. Мені шкода, що так вийшло. Не знаю, як голосували інші, мої бали для Польщі - 10.

#ІринаФедишин

===================



Вадим ЛИСИЦА  закрив свій профіль. (прізвище подано мовою оригіналу на його сторінці).
https://www.facebook.com/vadimfoxx

"Лише його друзі бачать, що він поширює у своєму профілі...",- повідомляє Фейсбук. Лісіца приховав той факт, що працював раніше прод'юсером у раші... Але скріншот, що був зроблений до "чистки", залишився.

Валерій ХарчишинDirector General у Українська Агенція з Авторських та Суміжних Прав, Vocalist у Друга Ріка - Druga Rika.

    Чому і як з‘явився цей загадковий «НУЛЬ ПОЛЯКАМ» від українського жюрі?

    Я не буду розбирати творчу складову, бо пісня, а особливо виконання — були не найгіршими на конкурсі. Але додайте соціально-відповідальну складову, хоча б за те, що наші діти нині живі та захищені у Польщі…

Втім ось, що потрібно знати.

    Перед тим, як суспільство з'ясує все (а, повірте, з'ясує) хочу повідати про голову жюрі Вадима Лисицю.

    Нині багато латентних ватанів здійснили «квантовий стрибок», евакуюючись з «київського котла» у перші дні війни і стали великими патріотами. Почіпляли прапори на аватарки, піймали тренд та проливають «кров і сльози» у фейсбуці. Добре, коли роблять це щиро, ініціюють якісь корисні активності. Їх шкода, бо тільки дійшло. Але ж це наш народ. Він різний. Як казав Гуччі, голосом Аль Пачіно: «мій син - дебіл, але це мíй дебіл і я його люблю» Але є інші. Це «приспособи», на яких я особливо не звертав би увагу, якби такі гниди не шкодили моїй країні, тому не мовчатиму.

    Вадим Лисиця. До і протягом Революції гідності, а згодом певний час після анексії Криму працював у Московії директором одного з напрямків Warner Russia.

    Це саме той лейбл Warner Russia, який свого часу викупив Блаватнік (за чутками за гроші Путіна - 3 млрд $) аби просувати російскую музикальную культуру і рускій мір во всьом мірє і світі.

    Саме цей Warner Russia, що запалив та експортнув до нас, прямісінько із Маскви нових «українських зірок».

    Так, дорогенькі, протягом останніх років, фінансування, контракти, підтримка у цих українських зірок була саме з Warner Russia і в Україні через свого представника компанію Best Music. Напряму або через посередників.

    Впевнений що вони досі не розірвали контракти.

    Вадим Лисиця протягом останніх років неодноразово літав до Москви - звітувати про свої творчі здобутки зі Світланою Лободою, в якості музичного продюсера та звукоінженерити її лайви на найбільших аренах Раші.

    Але найважливіше для мене те, що саме Вадим Лисиця є директором з розподілу коштів організацій колективного управління (я вважаю справжніх шахраїв) під назвою ГС УЛАСП та ГС ОКУАСП.

    Головний в цих організаціях Олександр Нікін. Друг і подільник Лисиці. До війни він перебував під цілодобовим арештом, рахунки організацій також заарештовані і сьогодні, тривають слідчі дії.

    Нікін намагався дати хабар ($100тис.) народному депутату (погугліть, кілька місяців тому), з метою знести невигідний для нього законопроєкт, що перекривав доступ до схем розкрадання авторстких грошей! Тоді в готелі Київ і був затриманий правоохоронцями.

    Лисиця, Нікін, Долінський, і ще декілька невідомих широкому загалу осіб за підозрою слідства, причетні до розкрадань мільйонів авторських роялті.

    Ця мерзота, як спрут пролізла у темні шпарини і заробляла на авторах країни.

    Тепер Вадим Лисиця проявив себе і на міжнародному рівні.

    Тому, якщо у вас є якісь сумніви щодо того, що нулі Польщі були виставлені ненавмисно, що хтось просто не врахував політичний контекст, відкиньте ці сумніви!

    Вата нікуди не поділась і небезпечна більше орків, яких хлопці хоч бачать на передовій.

    Або Лисиця - не дуже розумний, тому постійно ху...рить у граблі, або все врахував і зробив це свідомо, хоч і дуже не хочеться вірити, що його дії спрямовані на те, аби підірвати підтримку України поляками, спричинивши хвилю обурення.

    Хто, як і за які вислуги, після купи скандалів, пресконференцій, розслідувань з питань розкрадання авторських винагород, допустив Лисицю до головування у жюрі в даному конкурсі - залишається відкритим

    Нижче, пропоную флешмоб чи як хочте це назвіть. Але давайте поширимо та подивимось на ютуб виступ польського артиста та виведемо його у тренди. Вам нічого складного, а хлопцю гроші. Повірте, артист буде вам вдячний.



Громадський мовник Грузії теж заявив про помилку щодо балів національного журі на «Євробаченні».


    В Грузії та Азербайджані здивовані таблицями з результатами голосування у гранд-фіналі «Євробачення-2022» на екрані, оскільки вони не відповідала дійсності. Про це повідомляють грузинські та азербайджанські ЗМІ.


    Міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2022», що пройшов 14 травня в Турині, завершився перемогою України, яка набрала за підсумками голосування професійного журі та телеглядачів 631 бал.

    Спочатку в прямому ефірі оголошувалися голоси професійного журі, і коли черга дійшла до Азербайджану, було заявлено, що через технічні неполадки результати оголошуватиме не телеведуча Нармін Салманова, а представник Європейського союзу мовлення. Схожа ситуація була ще у кількох країн, серед яких Грузія.

    В ефірі було заявлено, що 12 балів від Азербайджану отримує Велика Британія, а інші бали розподілилися таким чином: Італія – 10 балів, Швеція – 8 балів, Португалія – 7 балів, Україна – 6 балів, Іспанія – 5 балів, Нідерланди – 4 бали, Греція – 3 бали, Польща – 2 бали та Франція – 1 бал.

    Відразу після завершення конкурсу у прямому ефірі ITV продовжилася програма Sabaha saxlamayaq, в якій обговорювалися результати. Нармін Салманова заявила, що була здивована, побачивши таблицю з результатами голосування Азербайджану на екрані, оскільки вона не відповідала дійсності.

    Телеведуча заявила, що Азербайджан віддав 12 балів Україні, а не Великій Британії, уточнивши, що жодних технічних проблем з виходом в ефір на Європу канал не мав. За словами Салманової, вже розпочато розгляд з цього питання.

    Таку заяву в соціальній мережі Facebook зробила і керівник програми Sabaha saxlamayaq Фаріда Расулова: «Азербайджан віддав 12 балів Україні, а не Великій Британії. Жодних технічних неполадок з нашого боку не було. З цього питання ведеться розгляд, результати якого будуть представлені до уваги широкого загалу».


1 коментар: