пʼятниця, 8 листопада 2019 р.

В Івано-Франківську, збудували та освятили прибрамну каплицю Христа Царя.


Текст: о.Ігора Пелехатого.
Фото, відео та монтаж Мирослава Бойчука.


   27 жовтня, у день християнського празника Христа Царя біля храму Пресвятого Серця Христа Чоловіколюбця і Блаженних Івано-Франківських священномучеників Григорія Хомишина, Симеона Лукача та Івана Слезюка УГКЦ, що в Івано-Франківську, збудували та освятили прибрамну каплицю Христа Царя. 

    У жовтні минув рік з часу відкриття новозбудованого храму на вулиці Ленкавського. Тож новозбудована каплиця стала органічною складовою всього церковного архітектурного ансамблю. Відкриттю та освяченню каплиці передувала служба Божа.
    Каплиця встановлена при церковній брамі і збудована у формі ротондової конструкції – відкритого типу, має двоярусний дах, увінчаний золотистим хрестом, який опирається на вісім металевих стовпів. У центрі композиції на підмурівку – півтораметрова біла фігура Христа Царя в короні, з відкритим серцем і крапельками крові на нім. 

  Освятили каплицю і відслужили молебень до Христа Царя у присутності численної громади вірних парох храму о.Ігор Пелехатий та сотрудники о.Василь Слобода і о.Петро Козак.







    Але, як кажуть у народі, краще один раз побачити, ніж 100 разів почути. Як мінімум - це можна зробити переглянувши нашу публікацію. А стопроцентову повноту картини можна буде відчути тільки відвідавши храм та його околиці.

div>

Немає коментарів:

Дописати коментар