неділя, 17 лютого 2019 р.

Перший Підземний Перехід "Ваґабундо" відкрив свої двері відвідувачам в Івано-Франківську (+фото та відео)

    Програму першого вечора наповнили візуальне мистецтво, музика, література, театр та аудіовізуальний перформанс. 
(Відео у повному обсязі дійства знято на смартфон). 
 
   На початку дійства його організатори запропонували ознайомитись з Проектом Центру сучасного мистецтва – Виставкою гасел "Мотто" та  виставкою Тараса Пліща "Цирк Ваґабундо" (живопис, графіка).








    Згодом, вже після офіційного привітання Юрія Андруховича, присутні побачили фрагмент із мультимедійного спектаклю "Альберт, або Найвища форма страти", імпровіз-попурі (Уляна Горбачевська – вокал, Марк Токар – контрабас).





    Продовжився вечір виступами феноменальних Тараса Прохасько, Володимира Єшкілєва, Юрія Іздрика, які модерував Юрій Андрухович.
    Наступна частина називалась "Актори приїхалииии!"
Сцена з вистави "Гамлет" у виконанні акторів Івано-Франківського театру ім. Івана Франка,. Режисер-постановник Ростислав Держипільський.





    І на завісу цього вечора прозвучав фрагмент аудіовізуального проекту "unSilent Wro", який був реалізований у Вроцлаві в рамках фестивалю WrocloveUkraina: електронна музика XaoRa, відеомапінґ VJ group Cube, + пов'язана з проектом інсталяція з доповненою реальністю "unSilent Wro AR". 

    Сказати, що вечір пройшов бомбезно - нічого не сказати, тому ми розміщуємо його своєрідний відеозвіт, знятий на смартфон Студією документального кіно Мирослава Бойчука. Це дійство паралельно знімалось і у якісному форматі, але його використання призначене для документального фільму "Станіславський Феномен", тому у соціальних мережах буде розміщено хіба що проморолик цього відео. Доречі, є домовленість з Юрієм Андруховичем про спільну реалізацію вищеназваного проекту. А наразі триває вишуковування архівних матеріалів та зйомка інтервю із засновниками "СФ".
    На цьому вечорі був чи не весь мистецький бомонд. І не тільки Прикарпаття. Не знаємо випадково чи ні, але серед гостей було помічено і журналіста Миколу Княжицького.

Немає коментарів:

Дописати коментар