середа, 7 лютого 2018 р.

Мирослав Бойчук: приблизно такий самий матеріал назріває і в мене щодо Франківського громадського... але почекаю до весни.

Vika Matskovych
.......У нас ЦЕНЗУРА.
Ніколи не думала, що це станеться на Львівське Радіо (Lvivske Radio). А сталося після реформування. В Суспільне. Кажу тим, хто мене знає, ми велися на п`янкі розповіді про цінності, про незалежність, про стандарти. Все мало стати сучасним, відкритим, наповненим змістом. Здурили. Бо ось що тепер:


Нас звільняють. Всю інформаційну редакцію. У повному складі. Хоч обіцяли, що суспільне буде конвергентним. У новому бюро новин будуть і телевізійники, і радійники. А процедура відбору мала бути прозорою. Це зробили без конкурсів. Але з тавром: всі, хто за бортом, не достатньо професійні.
Цензура. Виявляється, тепер ми маємо все узгоджувати. Особливо, коли це стосується пікетів під ЛТБ. А якщо не будете слухати - то буде ось що ⬇️
 НАС ВСІХ БІЛЬШЕ НЕ ПУСКАЮТЬ В ЕФІР. А знаєте чому? Тому що 25 січня наш кореспондент Sofia Vorontchouk висвітлювала сесію міської ради. Серед кількох важливих тем, колега написала і про виступ очільників радіо і телебаченняМирослава Лубкович і Оксани Клим. Ті закликали не ліквідовувати ТРК. За яскравими гаслами - неправильні кроки. Цей матеріал я озвучила в ефірі 25 січня о 17:10.Близько 18:00 трансляцію мого випуску видалили зі сторінки Львівського радіо. А спробувати знову опублікувати вже новий випуск о 20:10 не вийшло. Наступного ранку ВСЮ РЕДАКЦІЮ відсторонили від прямих ефірів. Нам вже тиждень присилають готові записані новини. Їхня якість - тема окрема. Ми більше не пишемо матеріалів, не ходимо на події. Нас нема.
Так не має бути. Це не цінності. Це несправедливість. Наш редакційний телефон розривається від запитань, що сталося з новинами. А в приват приходять десятки повідомлень. Так. Ми не були ідеальні. Але виявляється, ми залишаємося незручними. Такі кроки не роблять честі нашим новим керівникам.
Переходять на особистості. Першою боротьбу почала Ганна Шкряда. Її програма про Героїв - переможець багатьох конкурсів. Але головне - це історії про людей, про війну. Це любили слухати. Нам було за честь туди дописувати. Але за непокору, чи не на весь Львів Шкряду назвали "ведучою, яка працює лівою ногою". Правильно. Лівою ногою завжди на полігоні. А правою в редакції. Всі можуть так?
Прийшли воювати проти совка, але послуговуються більшовицькими методами.
Я працюю тут з 2 курсу. Це те місце, де не розвіяли мої романтичні ідеї про честь професії, гідність і відповідальність за своє ім'я. І в мене гарний колектив.
Оксана Бабенко Іра Гурська Ганна Шкряда Sofia Vorontchouk володимир городницький - мудрі наставники, професійні колеги, чудові люди, яскраві автори.
Ми також хотіли поборотися за місце в новій команді.
Та чи в такій?
З коментарів:
Василь Федчук Ось таких гнучкохребетних братія Аласаніі підбирає в усіх областях !!!

Немає коментарів:

Дописати коментар